Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Skycar: Το νέο ιπτάμενο αμάξι


Η τεχνολογία κάθε μέρα εξελίσσεται, φέρνοντας στον κόσμο μας νέα και εξελιγμένα μηχανήματα. Μέσα σε αυτά βλέπουμε και την εξέλιξη των αυτοκινήτων, τα οποία ξεκίνησαν να κινούνται με πετρέλαιο και σιγά σιγά φτάσαμε στα υβριδικά, που κινούνται με ενέργεια από τον ήλιο ή το ρεύμα.

Αν λοιπόν καλοσκεφτούμε την εξέλιξη αυτή, θα δούμε να γίνεται πραγματικότητα αυτό που βλέπουμε και στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που θυμίζουν διαστημόπλοια. Το Skycar είναι ένα από τα ιπτάμενα αμάξια που υπάρχουν, και μάλιστα το πιο ξεχωριστό, αφού πετάει σε ύψος 4,5 χιλιομέτρων με ταχύτητα 110 χλμ.

Πρόκειται για ένα αμάξι που μπορεί να κυκλοφορήσει κανόνικα σαν αυτοκίνητο, αλλά έχει και την δυνατότητα να μετατρέπεται σε ιπτάμενο, μέσα σε 3 λεπτά, χρησιμοποιώντας μια τουρμπίνα και ένα αερόστατο, έχοντας επίσης και ένα εφεδρικό για κάθε ενδεχόμενο.

Τέλος, η εταιρεία κατασκευής του Skycar θα αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι έχει φτιάξει κάτι πραγματικά ξεχωριστό, κάνοντας ένα τεράστιο ταξίδι από την Αγγλία στο Τιμπουκτού στην Αφρική.

3 σχόλια:

  1. Ajela parto mou,parto mou,parto mou...kala e den kratiemai trexo TORA sto youtube mipos do kanena videaki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Timpouktou...ela more tora edo dipla 8a pame....pl konta pl konta....gia pe kapou poio makria !

    ΑπάντησηΔιαγραφή