Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Όσκαρ 2010: Νικητές – Απονομή βραβείων


Το ”Hurt Locker” θριάμβευσε στην φετινή Τελετή Απονομής των Oscar, κατατροπώνοντας στην κυριολεξία το ”Avatar”. Η ταινία της Kathryn Bigelow απέσπασε έξι Oscar, ανάμεσά τους και αυτά της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπου Σεναρίου…

Τα προγνωστικά που ήθελαν το ”Hurt Locker” να επικρατεί του ”Avatar” στις βασικές κατηγορίες επιβεβαιώθηκαν πλήρως, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι το πολεμικό δράμα της Bigelow κατάφερε να νικήσει το ”Avatar” και σε κάποια τεχνικά βραβεία, μετατρέποντας τη νικη του σε θρίαμβο.

Συνολικά το ”Hurt Locker” κέρδισε τα Oscar Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Ήχου, Μιξάζ και Μοντάζ, αφήνοντας πίσω του το ”Avatar” με μόλις τρία Oscar (!!!), αυτά της Φωτογραφίας, των Ειδικών Εφέ και της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης!

Η νίκη της Bigelow στην κατηγορία της Σκηνοθεσίας την ανακηρύσσει ως την πρώτη γυναίκα σκηνοθέτη, που κατακτά το Oscar! Στον ευχαριστήριο λόγο της χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη στιγμή… ”στιγμή ζωής”!

Από εκεί και πέρα η βραδιά δεν είχε καμία απολυτως έκπληξη, αφού τα φαβορί επικράτησαν πλήρως σε σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Jeff Bridges κέρδισε το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία ”Crazy Heart”. Συγκινημένος ευχαρίστησε τους γονείς του (κλασικά…), που όπως είπε λάτρευαν τη show biz, όλους τους συντελεστές της ταινίας και την οικογένειά του! Πιο… αμερικάνικα δε γίνεται!

Η Sandra Bullock είναι η πρώτη ηθοποιός στα χρονικά, που αναδεικνύεται ταυτόχρονα Καλύτερη και Χειρότερη Ηθοποιός της χρονιάς! Μετά την κατάκτηση του Χρυσού Βατόμουρου για την χειρότερη ερμηνεία στο ”All about Steve”, η Bullock κατέκτησε και το Oscar A’ Γυναικείου Ρόλου, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, για το ”Blind Side”. Η Sandra ευχαρίστησε μία μία τις συνυποψήφιές της, εκθιάζοντάς τες… Αναφερόμενη στην Meryl Streep μάλιστα, δεν παρέλειψε να πει ότι… φιλάει και υπέροχα (αναφερόμενη στο φιλί που έδωσαν οι δυο τους στα Critics Movie Awards) και κατέληξε… ”Σας ευχαριστώ τόσο πολύ γι’ αυτή την εμπειρία που μοιράστηκα με αυτές τις τρεις ξεχωριστές γυναίκες και την… ερωμένη μου Meryl Streep!”

Το Oscar Β’ Ανδρικού Ρόλου πήγε φυσικά στον ”κακό” του ”Inglourious Basterds”, Cristopher Waltz, ενώ η Mo’Nique έφυγε από την Τελετή με το Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου για το ”Precious”. Το τελευταίο κέρδισε επίσης και το Oscar Διασκευασμένου Σεναρίου.

Το ”Up”, όπως ήταν αναμενόμενο, απέσπασε το Oscar Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, αλλά και αυτό της Μουσικής. Το ”Star Trek” πήρε το Oscar Μακιγιάζ, το ”A Crazy Heart” το Oscar Τραγουδιού για το “The Weary Kind” και το ”The Young Victoria” το Oscar Κοστουμιών.

Το Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας πήρε το αργεντίνικο ”The Secret in Their Eyes (El Secreto de Sus Ojos)”

Πηγή: Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου