Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Θέλετε να ταξιδέψετε στο διάστημα και δεν μπορείτε?Στείλτε μια photo σας στη NASA!


Ένα νέο πρόγραμμα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA προσφέρει στους λάτρεις του διαστήματος, που όμως δεν διαθέτουν μερικά εκατομμύρια δολάρια για να ταξιδέψουν οι ίδιοι, τη δυνατότητα να στείλουν τη... φωτογραφία τους πέρα από τη στρατόσφαιρα.

Για το "ταξίδι" της εικόνας του στο διάστημα αρκεί κάποιος να μπει στην ιστοσελίδα (faceinspace.nasa.gov) της υπηρεσίας, να "ανεβάσει" εκεί τη φωτογραφία του και το ονοματεπώνυμό του και να επιλέξει ποιο από τα αμερικανικά διαστημικά λεωφορεία θα μεταφέρει το πολύτιμο ενθύμιο. Οι υποψήφιοι "εικονικοί ταξιδιώτες" θα πρέπει πάντως να βιαστούν αφού απομένουν μόνο δύο προγραμματισμένες αποστολές, αυτή του Ντισκάβερι στα μέσα Σεπτεμβρίου και του Εντίβορ στα τέλη Νοεμβρίου.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν στη συνέχεια να παρακολουθήσουν την πορεία του διαστημοπλοίου που περιέχει τη φωτογραφία τους.

Το ταξίδι, που θα είναι δωρεάν, εντάσσεται στο πλαίσιο της μακράς παράδοσης της NASA για την αποστολή διαφόρων, σημαντικών ή μη, αντικειμένων στο διάστημα. Παλιότερα η διαστημική υπηρεσία είχε στείλει υπογραφές μαθητών, δίσκους των Beatles, μια κούκλα του Μπαζ από την ταινία "Toy Story", ακόμη και τις στάχτες του δημιουργού της σειράς Star Trek, Τζιν Ροντενμπέρι.

Τον Μάρτιο του 2009 μια νυχτερίδα προσπάθησε να... ταξιδέψει και αυτή, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς γραπώθηκε στη δεξαμενή καυσίμων του Ντισκάβερι λίγο πριν από την εκτόξευσή του.
πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου