Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Αναζήτηση για το πιο δημιουργικό βίντεο παγκοσμίως απ'το YouTube-Ο διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει


Το You-tube ξεκίνησε προχθές διαγωνισμό ώστε να ανακαλύψει το «πιο δημιουργικό video του κόσμου». Σε συνεργασία με το Μουσείο Guggenheim, θα επιλεγούν τα 20 καλύτερα video τα οποία και θα παρουσιαστούν σε έκθεση που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου σε διάφορους χώρους του μουσείου, στο Βερολίνο, το Μπιλμπάο, τη Βενετία και τη Νέα Υόρκη.

Οι κινηματογραφιστές έχουν έως και τις 31 Ιουλίου διορία για να υποβάλλουν το ψηφιακό τους έργο στην ιστοσελίδα YouTube.com/play, όπου και θα κριθούν από διεθνή επιτροπή.Σύμφωνα με το επίσημο blog του You-Tube, το online video ακουλουθεί πλέον εκρηκτική πορεία όχι μόνο ως μέσο αλλά και ως τέχνη:

«Σήμερα συνεργαζόμαστε με το Μουσείο Guggenheim για να ανακαλύψουμε τα πιο δημιουργικά βίντεο στον κόσμο, και να αποκαλύψουμε τα μοναδικά ταλέντα που εργάζονται στον συνεχώς επεκτεινόμενο τομέα των ψηφιακών μέσων». Σκοπός είναι η ανακάλυψη δημιουργιών που πραγματικά θέτουν υπό αμφισβήτηση την αντίληψη που έχουμε για το τι είναι δυνατό σε βίντεο: «Αναζητούμε έργα κινουμένων σχεδίων, με γραφικά με κίνηση, αφηγηματικά ή μη αφηγηματικά, ή ντοκιμαντέρ, μουσικά ή σε καλλιτεχνικές μορφές εντελώς νέες--δημιουργίες που πραγματικά θέτουν υπό αμφισβήτηση την αντίληψη που έχουμε για το τι είναι δυνατό σε βίντεο», προσθέτει η ιστοσελίδα.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μια επέκταση μιας άλλης καλλιτεχνική εμπειρίας του YouTube, του σχηματισμού της Συμφωνικής Ορχήστρας YouTube (YouTubeSymphonyOrchestra), που αποτελείται από περισσότερους από 90 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς από 30 χώρες, που ανακαλύπτονται χάρη σε οντισιόν στην ιστοσελίδα του YouTube.

http://atopima.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου