Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Οι ψηλοτάκουνες γόβες βοηθούν στην κατάθλιψη!

Πολύτιμοι φίλοι είναι τα ψηλοτάκουνα για τις γυναίκες όχι μόνο γιατί αναδεικνύουν την κορμοστασιά τους, αλλά και επειδή τις βοηθούν να ξεπεράσουν την κατάθλιψη και όλες τις άλλες δυσκολίες που φέρνει ένας χωρισμός. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, οι νεοαποκτηθέντες γόβες-στιλέτο μιας γυναίκας που μόλις χώρισε λειτουργούν θεραπευτικά για τη ψυχολογία της.


Τί θα μπορούσε να κάνει μια γυναίκα όταν έχει τις μαύρες της; Μα, φυσικά, να το ρίξει στα ψώνια! Τουλάχιστον, αυτή είναι η απάντηση των περισσότερων εκπροσώπων του ωραίου φύλου, καθώς όπως φαίνεται η εξόρμηση στα μαγαζιά ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και βελτιώνει την ψυχική τους διάθεση.

Επιστήμονες, λοιπόν, θέλησαν να εξετάσουν πώς τελικά αντιμετωπίζουν οι περισσότερες από αυτές τον χωρισμό ετοιμάζοντας για τις εθελόντριες σχετικό ερωτηματολόγιο. Τα ευρήματα της διαδικασίας όμως δύσκολα θα προκαλούσαν εντύπωση, αφού είναι γνωστή λίγο-πολύ η λατρεία των γυναικών για τα ψώνια και ειδικότερα για τα παπούτσια. Πόσο μάλλον για τα ψηλοτάκουνα, που ναι μεν βλάπτουν την υγεία των ποδιών τους, βελτιώνουν όμως την πνευματική τους υγεία, αφού τονώνουν το «εγώ» τους.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της ερευνητικής διαδικασίας τα τρία τέταρτα των γυναικών που ρωτήθηκαν αποκάλυψαν ότι τις πρώτες βδομάδες που ακολουθούν τη διάλυση της σχέσης ή του γάμου τους προτιμούν να περνούν τον χρόνο τους ψωνίζοντας ή ξοδεύοντας χρήματα για τον καλλωπισμό τους. Μέσα σε αυτό το διάστημα μάλιστα το 47% δήλωσε ότι θα ξοδέψει εύκολα ακόμα και τριακόσια ευρώ.

Εκτός από τα ψηλοτάκουνα, δημοφιλής αγορά για τις χωρισμένες γυναίκες είναι και το -πάντα διαχρονικό- σέξι κοντό, μαύρο φόρεμα. Αλλα προϊόντα δημοφιλή σε μια γυναίκα που μόλις επέστρεψε στην εργένικη ζωή είναι τα προκλητικά εσώρουχα, οι επώνυμες τσάντες και τα ακριβά καλλυντικά.

Σύμφωνα πάντως με τη δημοσκόπηση από το Clothes Show London, το 60% των γυναικών θέλει περίπου τρεις μήνες για να ξεπεράσει έναν χωρισμό. Αυτές, βέβαια, που έχουν πιο περιορισμένα οικονομικά προτιμούν να πνίξουν τον πόνο τους ακούγοντας μουσική ή βλέποντας ταινίες!


deviantart.com
(via)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου