Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ποιες ήταν οι καθημερινές συνήθειες του Χίτλερ που δεν ξέραμε ώς τώρα?

Σύμφωνα με νέα απόρρητα έγγραφα από τα εθνικά αρχεία της Βρετανίας τα οποία δημοσιοποιήθηκαν, περιγράφονται κάποιες από τις συνήθειες του Χίτλερ όσο και τα σχέδια για ένα κρησφύγετο στις Αυστριακές Άλπεις.

Πιο συγκεκριμένα τα έγγραφα αφορούν τις προσωπικές ......

αφηγήσεις κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του από τους συμμάχους ενός 19 χρονου –τότε- αυστριακού Ες Ες μέλος της προεδρικής φρουράς ο οποίος είχε υπηρετήσει στο χειμερινό θέρετρο του Χίτλερ στις βαυαρικές Άλπεις την περίοδο 1943-44.

Έτσι και σύμφωνα με τις αφηγήσεις του Ομπερνινγκ (Schuetze Obernigg) ο Αδόλφος Χίτλερ περιγράφεται ως «ένας μειλίχιος χαρακτήρας στις προσωπικές του επαφές αλλά ικανός να κτυπάει τη γροθιά του δυνατά σε τραπέζια και να ουρλιάζει κατά τη διάρκεια των συσκέψεων».

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΩΡ

Ο Ομπερνινγκ είχε δώσει πολλές πληροφορίες γύρω από την προσωπικότητα του γερμανού δικτάτορα στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες όπως και πληροφορίες για τις καθημερινές του συνήθειες. Έτσι είχε αναφέρει πως συνήθως ξύπναγε στις 10 το πρωί, -μια συνήθεια που του στοίχισε το πρωινό της 6 Ιουνίου ημέρα της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία- έπαιρνε πρωινό με καφέ, ψωμί και μαρμελάδα αμέσως μετά και δεχόταν ακολούθως τους επισκέπτες του όπως και το γιατρό το απόγευμα.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες καταθέσεις ο Χίτλερ εργαζόταν ως αργά το βράδυ και πήγαινε για ύπνο στις 4 το πρωί. Ένα λιγότερο γνωστό χαρακτηριστικό του ήταν η απέχθειά του στο να γνωρίζει πως τον παρακολουθούν... χαρακτηρίζοντάς τον ταυτόχρονα ως παρανοικό: «Δεν μπορούσε να αντέξει την αίσθηση να καταλαβαίνει πως τον κοιτάζουν. Η φρουρά του είχε διαταχθεί να τον παρακολουθεί μεν, αλλά παραμένοντας εκτός της οπτικής του εγγύτητας» είχε διηγηθεί στους ανακριτές του το πρώην μέλος της φρουράς του.

ΤΟ ΚΡΥΣΦΗΓΕΤΟ

Σε άλλα έγγραφα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν και αυτά καταδεικνύεται η ανησυχία των συμμάχων για το περίφημο «τελευταίο καταφύγιο» που υποτίθεται πως κατασκεύαζαν οι γερμανοί στις αυστριακές Άλπεις. Οι τότε όμως συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες έκαναν λόγο πως το καταφύγιο αυτό, κρυμμένο βαθιά μέσα στις σπηλιές των Άλπεων θα μπορούσε να στεγάσει έως και 60.000 φανατικούς Ναζί έχοντας εφόδια για ένα διάστημα 2 τουλάχιστον ετών. Μάλιστα στις αναφορές που έγιναν γνωστές υπήρχαν μαρτυρίες για μετακινήσεις εφοδίων και στρατιωτών προς το υποτιθέμενο καταφύγιο, η ύπαρξη του οποίου τελικά αποδείχθηκε μύθος.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.troktikaras.com/2010/10/blog-post_6043.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου