Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Υγιεινή και ωφέλιμη για την υγεία η σοκολάτα;;Γίνεται;;

Εκτός από το DNA του ανθρώπου, οι επιστήμονες προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν και το DNA του κακαόδεντρου. 
Αν τα καταφέρουν μέσα σε μια πενταετία, τότε θα καταφέρουν να δημιουργήσουν σοκολάτες που θα ωφελούν τόσο την υγεία, όσο και την ίδια μας την καρδιά. Πέρα όμως από τα σωματικά οφέλη, αναμένεται να υπάρξουν..
και οικονομικά οφέλη, αφού οι σοκολατοβιομηχανίες θα σώσουν τον εαυτό τους από μια πιθανή μελλοντική κατάρρευση.

Η προσοχή των επιστημόνων τώρα, εστιάζεται στο να μελετήσουν διεξοδικά τα 35.000 γονίδια που περιέχει το DNA του κακαόδεντρου, και να βελτιώσουν την ποιότητα, την γεύση και την θρεπτική αξίατης σοκολάτας.

Σκοπός τους, είναι να αυξήσουν τις φλαβονόλες που καταπολεμούν την υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά και άλλες ουσίες τις οποίες περιέχει το φυτό του κακαόδεντρου σε μικρές ποσότητες και οι οποίες βελτιώνουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες, καταπολεμούν το διαβήτη και κάνουν πιο υγιεινό το λίπος της σοκολάτας.

Αν πάντως οι επιστήμονες τα καταφέρουν, σε 10 με 20 χρόνια από τώρα η σοκολάτα θα είναι κάτι διαφορετικό, και σίγουρα πιο… υγιεινό. Το πρόγραμμα ανάγνωσης του γονιδιώματος του κακάο, κοστίζει 10 εκατομμύρια δολάρια και χρηματοδοτείται από την εταιρία Mars, την εταιρία πληροφορικής IBM, ενώ συνεργάζονται το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας και πολλά αμερικανικά Πανεπιστήμια
.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου