Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Aρωμα: Πως θα επιλέξετε το σωστό

Απλές συμβουλές για να μην ψάχνετε για ώρες το άρωμα που σας ταιριάζει.

Που βάζω το άρωμα;

Όπου γίνονται αισθητοί οι παλμοί. Στους καρπούς, στο λακκάκι του λαιμού, πίσω από τους λοβούς των αυτιών, στην εσωτερική πλευρά της κλείδωσης των αγκώνων και των γονάτων.

Trend

Οι αρρενωπές νότες έχουν φέτος ενισχυμένη θέση στα γυναικεία αρώματα.

Θέλετε ασυνήθιστο άρωμα;

Επιλέξτε συνθέσεις με chypree ή ξυλώδη χαρακτήρα. Αρώματα που συνδυάζουν την αέρινη μυρωδιά των πράσινων φύλλων και των λευκών λουλουδιών με τις αρρενωπές νότες του κέδρου, του βετιβέρ, της βελανιδιάς και του δέρματος.

Γιατί δεν μυρίζω πια το άρωμα μου;

Η όσφρηση μας συνηθίζει το άρωμα αν.. το φοράμε καιρό. Για να μην παρασυρθείτε και
αδειάσετε όλο το μπουκάλι, προτιμήστε να εναλλάσσετε κατά διαστήματα το άρωμα σας με ένα άλλο που σας αρέσει εξίσου.

Trend: Επιστρέφουν παλιά αγαπημένα λουλούδια: τα κρινάκια, ο υάκινθος και το αγιόκλημα.

Θέλετε ένα άρωμα με ευωδιά καθαριότητας;

Στραφείτε στα ανάλαφρα eau de toilette ή στα eau de cologne.Θα σας κατακτήσουν οι ζωηρές σπινθηροβόλες νότες του κίτρου, του περγαμόντου και του γκρέιπ φρουτ, οι πράσινες νότες που αναδίδουν καθαριότητα και δροσιά, η θηλυκή ευωδιά από πέταλα λουλουδιών και οι τολμηροί συνδυασμοί αρωματικών ξύλων.

Που διατηρείται καλύτερα το άρωμα;

Η υγρασία, οι υδρατμοί και η ζέστη στο μπάνιο ενδέχεται να αλλοιώσουν τις νότες του αρώματος σας, ειδικά αν η συσκευασία του δεν είναι σε μορφή σπρέι . Θα διατηρηθεί καλύτερα σε ξηρό περιβάλλον χωρίς πολύ φως- για παράδειγμα σε ένα ντουλάπι ή ένα ψυγείο.

Trend: Ο αισθησιασμός εκφράζεται κυρίως μέσα από την αρωματική οικογένεια floriental, ένα συνδυασμό από λουλουδάτες και ανατολίτικες νότες.

Θέλετε ένα σοφιστικέ αλλά 100% θηλυκό άρωμα;

Στην αρχή οι ανάλαφρες νότες από γλυκά φρούτα και άνθη εσπεριδοειδών θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Θα ακολουθήσουν βελούδινες νότες από γαρδένια, τριαντάφυλλα, γιασεμί, μανόλια, amber, αιθέρια έλαια ιλάνγκ-ιλάνγκ και ξυλώδεις νότες από κέδρο και σανταλόξυλο. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται όλα τα κλασικά αρώματα.

Πόσο είναι αρκετό;

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες. Μία δύο σταγόνες για το parfum. Τρεις ψεκασμοί για το eau de parfum. Κανένας περιορισμός για το eau de toilette και το eau de cologne-βέβαια προσοχή στις υπερβολές. Κατά τα άλλα αρωματιστείτε πριν ντυθείτε. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο διακριτικό και πιο ασφαλές για τα ρούχα σας.

Trend: Κερδίζουν έδαφος οι φυσικές νότες και τα οικολογικά αρώματα.

Θέλετε να άρωμα αέρινο και διακριτικό;

Ανακαλύψτε εκείνο που σας ταιριάζει ανάμεσα σε ντελικάτα eau de toilette με πράσινες ή φρουτώδεις νότες στην κορυφή με φρέζια, ίριδα, νερολί και βιολέτα στην καρδιά και με διακριτικές νότες amber και λευκών φρεσκοκομμένων ξύλων στη βάση της σύνθεση τους.

Shopping tips

Την μέρα που έχετε προγραμματίσει να επισκεφθείτε ένα κατάστημα καλλυντικών για να διαλέξετε νέο άρωμα, μην φορέσετε το παλιό σας.

Όταν φτάσετε ψεκάστε πρώτα τα αρώματα που σας κίνησαν το ενδιαφέρον σε blotter-στις ειδικές λωρίδες χαρτονιού που υπάρχουν σε κάθε σταντ. Προτού τα μυρίσετε αφήστε το οινόπνευμα να εξατμιστεί. Για να καθαρίστε την όσφρησή σας , μυρίστε το μανίκι σας ή μερικούς κόκκους καφέ που θα σας δώσει η πωλήτρια.

Από τα αρώματα που σας άρεσαν, επιλέξτε το πολύ τέσσερα για να τα δοκιμάσετε πάνω στο δέρμα σας-στην πάνω και κάτω πλευρά κάθε καρπού.

Δώστε χρόνο στο άρωμα να αναπτυχθεί. Αφήστε να περάσει τουλάχιστον μισή ώρα προτού αποφανθείτε αν σας αρέσει ή όχι.

Θέλετε ένα ιδιαίτερο άρωμα;

Δηλαδή αναζητάτε ένα γκουρμέ, εθιστικό άρωμα. Με την λιμπιστική ευωδιά των ζουμερών σύκων, του πεπονιού ή του ροδάκινου να δεσπόζει. Μ ε ρομαντικές νότες από από κρίνα και τριαντάφυλλα και με πικάντικες πινελιές από πιπέρι, πραλίνα, φραντζιπάν, βανίλια και πατσουλί.

Πως θα παρατείνω τη διάρκεια του;

Με διαδοχικές στρώσεις. Ρίχνετε στο αφρόλουτρο λίγο eau de parfum ή απλώνετε τη λοσιόν ή την πούδρα σώματος από την σειρά μπάνιου προτού ψεκαστείτε με το άρωμα σας. Αν φοράτε eau de toilette, να το ανανεώνετε στη διάρκεια της μέρας διότι η μυρωδιά του εξατμίζεται έπειτα από τέσσερις ώρες.

Trend: Οι ξυλώδεις νότες εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα, για να δώσουν ζεστασιά, αισθησιασμό και ταυτότητα στο άρωμα.

Θέλετε ένα άρωμα θηλυκό και σέξι;

Αναζητείστε έντονα και οριεντάλ αρωματικά μπουκέτα που συνδυάζουν τις πλούσιες νότες του τριαντάφυλλου, της ορχιδέας, της τουμπερόζας και της παιώνιας με τις σέξι, ζεστές, εξωτικές νότες του amber της βανίλιας, του πατσουλί, του σανταλόξυλου και του μόσχου..
Πηγή: περιοδικό «Γυναίκα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου