Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Το μακιγιάζ που σου ταιριάζει ανάλογα με την επιδερμίδα σου


Πες «αντίο» στο μουντό και το γκρίζο και πρόσθεσε χρώμα στο μακιγιάζ σου. Οι νέες τάσεις επιβάλλουν τόνους που προκαλούν και δημιουργούν εντυπώσεις. Εσύ θα μείνεις πίσω; 

Κάθε φορά που μπαίνεις σε ένα κατάστημα καλλυντικών αγνοείς τα ράφια με τα λαμπερά χρώματα και αναζητάς με θρησκευτική ευλάβεια τα πιο γήινα και φυσικά. Τώρα ήρθε η ώρα να εντάξεις τα αγαπημένα σου χρώματα και στο μακιγιάζ σου, αρκεί να βρεις εκείνα που αναδεικνύουν την επιδερμίδα σου και να τα αναμείξεις στη σωστή αναλογία, ώστε να μη δείχνεις... φορτωμένη. Ένα λαμπερό μακιγιάζ, μάλιστα, μπορεί να μεταμορφώσει την εμφάνισή σου και να μη σε κάνει να περάσεις απαρατήρητη. Ανακάλυψε σε ποια κατηγορία ανήκεις και ακολούθησε πιστά τις οδηγίες μας για να υποδεχτείς την άνοιξη ανανεωμένη.

1. Για τις χλωμές επιδερμίδες
Ιδανική επιλογή: Το ροζ.
Πώς να το υιοθετήσεις: Το ροζ χρώμα στα μάγουλα χαρίζει όψη υγείας και ζωντάνιας στο πρόσωπο και καλύπτει τις κοκκινίλες που συχνά εμφανίζει η ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Η σωστή προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό βήμα για ένα φυσικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό άπλωσε πρώτα μια στρώση μέικ απ ή μια ενυδατική με χρώμα, ώστε να ενισχύσεις την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να εφαρμόσεις στα ζυγωματικά ένα κρεμώδες ρουζ. Για αποτέλεσμα που διαρκεί, πέρασε από πάνω μια στρώση διάφανης πούδρας. Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ προσθέτοντας ένα λιπ γκλος, σκιά ματιών και βερνίκι νυχιών στον ίδιο τόνο του ροζ.

Αν η επιδερμίδα σου είναι χλωμή
Οι παλ αποχρώσεις στο μακιγιάζ κολακεύουν ιδιαίτερα τις φυσικές ροζ αποχρώσεις που χαρακτηρίζουν τη λευκή επιδερμίδα.
  

2. Για τις σταρένιες επιδερμίδες
Ιδανική επιλογή: Το κοραλλί.
Πώς να το υιοθετήσεις: Ο καλύτερος τρόπος για να το αναδείξεις είναι οι λαμπερές υφές που τονίζουν τους ζεστούς του τόνους. Και ποιο είναι το ιδανικό χαρακτηριστικό του προσώπου σου για να προσθέσεις λάμψη; Τα χείλη σου φυσικά! Οι ιριδίζουσες υφές στα μάγουλα ή στα μάτια στερούν τη φυσικότητα από το μακιγιάζ σου. Επίλεξε ένα κραγιόν στο χρώμα του μανταρινιού και αν σου φαίνεται πολύ έντονο, πίεσε απαλά στα χείλη σου ένα χαρτομάντιλο. Στη συνέχεια, πέρασε ένα λιπ γκλος σε ροδακινί απόχρωση που θα μετριάσει το αποτέλεσμα. Τόνισε τα λαμπερά σου χείλη με ένα ροδακινί ρουζ και μια σκιά σε χάλκινη ή φυσική απόχρωση. Τέλος, ένα λαμπερό πορτοκαλί βερνίκι θα αναδείξει το ζεστό χρώμα της επιδερμίδας σου και θα τραβήξει τα βλέμματα στο άψογο μανικιούρ σου.

Αν η επιδερμίδα σου είναι σταρένια
Οι ζεστές αποχρώσεις του μανταρινιού είναι ιδανικές γι' αυτό τον τύπο επιδερμίδας, καθώς της χαρίζουν άμεσα λάμψη.

3. Για τις σκούρες επιδερμίδες
Ιδανική επιλογή: Βαθύ μοβ.
Πώς να το υιοθετήσεις: Οι αποχρώσεις του μοβ είναι ιδανικές για τα βλέφαρά σου καθώς κάνουν αντίθεση με το λευκό των ματιών σου. Ωστόσο, για να αποφύγεις το look «μόλις γύρισα από τη νυχτερινή μου έξοδο» ενώ είναι μέρα μεσημέρι, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με τις επιλογές σου: προτίμησε ένα μαλακό μολύβι ματιών που θα εφαρμόσεις στη βάση των βλεφαρίδων σου ή παίξε με τις αποχρώσεις του μοβ στα πάνω βλέφαρα. Φυσικά, μην ξεχάσεις να βάλεις δύο γενναιόδωρες στρώσεις μαύρης μάσκαρα, για έντονο βλέμμα. Το υπόλοιπο μακιγιάζ θα πρέπει να είναι ουδέτερο, αν θέλεις να διατηρήσεις τις ισορροπίες. Οι κατάλληλες επιλογές για τα μάτια και τα μάγουλα είναι το χρυσό και οι φυσικές αποχρώσεις, ενώ για τα νύχια προτίμησε μια μοβ απόχρωση, για πιο μυστηριώδες αποτέλεσμα.
Αν η επιδερμίδα σου είναι σκούρα
Η βαθιά απόχρωση του μοβ χαρίζει ζωντάνια στους ψυχρούς τόνους της σκούρας επιδερμίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου