Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Η Τρέλα Πάει Στα Βουνά (Και Της Αλβανίας): Το Καραβόσπιτο


Ο σπιτοσκυλοφάν Νικόλας φωτογράφισε κι έστειλε ετούτο το αριστούργημα, γράφοντας:
Το σπίτι αυτό ειναι στην Αλβανια. Ειναι χτισμένο επάνω στο βουνό σε αρκετο υψόμετρο και αρκετες εκατονταδες χιλιομετρα απο τη θαλασσα. Οταν το ειδα σταμάτησα το αυτοκινητο κ το εβγαλα φωτογραφια. Νομιζω πως πρέπει να το μοιραστειτε με τους αναγνώστες σας.
Τί ‘ναι τούτο; Ή όπως λένε και οι εγγλέζοι, WHAT IS THIS I DON’T EVEN. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για ένα εξαόροφο ημιτελές τσιμεντένιο τέρας που μοιάζει με καράβι απάνω σε βουνό, όχι, αυτό που τρομάζει πιο πολύ το σπιτόσκυλο είναι ότι πρόκειται για ένα εξαόροφο ημιτελές τσιμεντένιο τέρας που μοιάζει με καράβι κομμένο στη μέση, με τμήμα καραβιού, με μισό καράβι. Πώς είναι ο Όπτιμους Πράιμ όταν δε σέρνει κοντέινερ από πίσω, μόνο με το μπροστά, τσουρούτικος, εμπροσθοβαρής; Έτσι.

Το σπιτόσκυλο μπορεί να φανταστεί τον φαντεζί ιδιοκτήτη να στέκεται κάθε μέρα στην πλώρη σε i am the king of the world στάση, και μπορεί να μαντέψει την αίσθηση του ανολοκλήρωτου και την αδιόρατη θλίψη στο πρόσωπό του αμέσως μετά, καθώς όσο καλό κι αν το ‘χει φτιάξει, τίποτα δεν μπορεί να κρύψει ότι τριγύρω έχει χωράφια, όχι κύματα, και τα χωράφια δε κουνιούνται ποτές, όσο κι αν φυσάει.
Να το ‘χει να το χαίρεται, πάντως, και, εχμ, βίρα τις άγκυρες. Ή κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου