Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Διευθύντρια περιοδικού ετών 15


H Tavi Gevinson, γεννημένη στις 21 Απριλίου του 1996, είναι μια πολύ μικρή αλλά πασίγνωστη Αμερικανίδα blogger. Οι επισκέψεις στο blog της, ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο τον μήνα.
Άρχισε το blog της, το "Rookie Style", στις 31 Μαρτίου 2008 στην ηλικία των 11 ετών, αλλά δεν περίμενε πως θα γίνει το αγαπημένο πρόσωπο όλων όσων σχετίζονται με την μόδα.
Άρχισε να φοράει εκκεντρικά ρούχα, να φωτογραφίζεται με αυτά και να σχολιάζει τη μόδα της εποχής σαν έμπειρη συντάκτρια μόδας. Οι φωτογραφίες της ήταν πάντα εξαιρετικές, το ντύσιμό της ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του και σίγουρα πολύ μπροστά για την ηλικία της. Στην αρχή οι γονείς της δεν ήξεραν πόσο διάσημη είναι στον κόσμο του Ίντερνετ μέχρι που μια μέρα η Tavi ζήτησε την άδεια τους για να εμφανιστεί στο αφιέρωμα που της έκαναν οι New York Times. Τότε είχε περισσότερους από 50.000 αναγνώστες το μήνα (και κάθε μέρα γίνονταν και περισσότεροι).

Ενώ η Τavi Gevinson περιγράφει τον εαυτό της  ως ένα "μικρό φρικιό που κάθεται  μπροστά στο PC της όλη την ημέρα φορώντας εκκεντρικά ρούχα", πολλοί εκεί έξω είδαν κατι παραπάνω σε αυτήν...
Στα μέσα του 2009 η Gevinson συνεργάστηκε με μια βρετανική εταιρεία ρούχων και  σχεδίασε το πρώτο της t-shirt με την υπογραφή της.
Τον Αύγουστο του 2009, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Pop, με φωτογραφίες από τον Jamie Morgan σε έμπνευση και καλλιτεχνική επιμέλεια από τον Damien Hirst.
Από τότε η Tavi έχει παρουσιαστεί στην Teen Vogue και το Φεβρουάριο του 2010 ήταν το κεντρικό αφιέρωμα της γαλλικής Vogue.
Οι bloggers θεωρούν πως η Tavi είναι η "πρώτη γραμμή της μόδας". Το μικρό κορίτσι πηγαίνει ήδη σε όλες τις μεγάλες επιδείξεις μόδας σε Αγγλία, Παρίσι και Νέα Υόρκη και έχει διάσημους φίλους όπως τον Karl Lagerfeld και την σιδηρά κυρία της Vogue Anna Wintour. Μόλις εγκαινίασε το δικό της ηλεκτρονικό περιοδικό www.rookiemag.com , το οποίο έχει ήδη κάνει τρομερή αίσθηση και το παρακολουθούν ακόμα και celebrities- όπως η Lady Gaga. Το περιοδικό απασχολεί 40 εργαζομένους, εκ των οποίων σχεδόν όλοι είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία από την Τavi, που δικαίως πλέον θεωρείται η νεότερη εκδότρια στην ιστορία των περιοδικών. Ταλέντο!
e-radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου