Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τα πιο συνηθισμένα λάθη ομορφιάς (+ συμβουλές)


Καθημερινή συνήθεια και ανάγκη, το μακιγιάζ είναι ο μόνιμος σύντροφος για τις περισσότερες γυναίκες. Αν θέλετε όμως να είστε πάντα όμορφη και περιποιημένη, πρέπει να προσέξετε ορισμένα σημαντικά σημεία, τα οποία μπορούν να χαλάσουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. To μακιγιάζ, όπως και το ντύσιμο, έχει τη δική του μόδα. Αν δεν έχετε αλλάξει λουκ τον τελευταίο καιρό, φροντίστε να ενημερω­θείτε για τις νέες τάσεις σε ένα κατάστημα καλλυντικών και προσαρμόστε τες στο δικό σας στυλ.
Λίγες γυναίκες μπορούν να τολμήσουν την εκκεντρικότητα στην εμφάνιση. Πρέπει να είναι πολύ νέες και πολύ όμορφες! Για όλες τις υπόλοιπες η καλύτερη λύση είναι το μέτρο. Προσοχή λοιπόν στο έντονο κόκκινο κραγιόν, στα πλατινέ μαλλιά, στις χρυσές σκιές στα μάτια, στο υπερβολικό μπότοξ, στο βαρύ, θεατρικό μακιγιάζ. Να θυμάστε ότι η φυσικότητα είναι πάντα ακαταμάχητο όπλο γοητείας σε όλες τις ηλικίες. Ακόμα και το πιο προσεγμένο μακιγιάζ δεν θα δείξει αν η επιδερμίδα του προσώπου είναι ξηρή και απεριποίητη. Υπάρχουν πολλά προϊόντα για να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, είτε πρόκειται για λιπαρότητα και σπυράκια ή αφυδάτωση. Κάντε τακτικά πίλινγκ στο δέρμα ώστε να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και επιλέξτε καλλυντικά που να ταιριάζουν με τον τύπο της επιδερμίδας σας.
  • Aπεριποίητα χέρια και φαγωμένα νύχια
Το μανικιούρ σας πρέπει να είναι πάντα άψογο, και η επιδερμίδα των χεριών απαλή. Αν το βερνίκι νυχιών έχει αρχίσει να χαλάει, αφαιρέστε το με λίγο ασετόν και περάστε μια διάφανη βάση. Πρωί και βράδυ απλώστε μια πλούσια θρεπτική κρέμα στα χέρια σας για να είναι υδατωμένη η επιδερμίδα.
  • Λάθος χρώμα μέικαπ
Ενα λάθος χρώμα στο πρόσωπό σας σίγουρα δεν θα σας κολακέψει. Φροντίστε να διαλέγετε πάντα μια απόχρωση όσο γίνεται πιο κοντά στο φυσικό σας χρώμα με ρευστή υφή που να απλώνεται εύκολα. Αποφύγετε το μέικαπ με υπερβολική κάλυψη, που τονίζει τις ατέλειες.
  • Λάθος μολύβι χειλιών
Αν το μολύβι με το οποίο σχηματίζετε το περίγραμμα των χειλιών κάνει υπερβολική αντίθεση με το χρώμα του κραγιόν, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο. Τα δυο χρώματα πρέπει να είναι παρόμοια και να φροντίσετε να σβήσετε τη γραμμή με κατεύθυνση το κέντρο των χειλιών.
Τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ
  • Μαλλιά με ψαλίδα και διχρωμίες στη βαφή
Ακόμα και αν θέλετε να αφήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν, φροντίστε να επισκέπτεστε τακτικά το κομμωτήριο για να κόβετε τις άκρες και με κανέναν τρόπο μην αφήνετε τη ρίζα να μεγαλώνει αν τα βάφετε. Είναι από τα χειρότερα λάθη ομορφιάς για μια γυναίκα.
  • Τα πασαλειμμένα χρώματα
Το αϊλάινερ που χάνει το σχήμα του στη διάρκεια της ημέρας, η σκιά που ξεθωριάζει και μπαίνει στις πτυχώσεις του βλέφαρου, η μουτζουρωμένη μάσκαρα, είναι τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν στο μακιγιάζ σας. Για να τα αποφύγετε, απλώστε πρώτα μια ειδική βάση στα βλέφαρα για να κρατήσει η σκιά και ανανεώστε το μακιγιάζ στη διάρκεια της ημέρας.
Τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ
  • Μαδημένα φρύδια
Τα πολύ λεπτά φρύδια δεν είναι πλέον της μόδας και δεν κολακεύουν κανένα πρόσωπο. Φροντίστε τα φρύδια σας να είναι πάντα ομοιόμορφα, να μην υπάρχουν κενά και να μην πετάνε τριχούλες.
  • Mάσκαρα με γρομπαλάκια
Η μάσκαρα είναι απαραίτητη για ένα άψογο μακιγιάζ, αλλά αν δεν απλώνεται σωστά, το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό. Είναι ένα ευαίσθητο προϊόν που αρχίζει να χαλάει από την πρώτη μέρα που το ανοίγετε και δεν διαρκεί παρά μερικούς μήνες. Φροντίστε λοιπόν να ανανεώνετε συχνά τη μάσκαρα για να έχετε μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, χωρίς γρομπαλάκια.
Τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ

Γιορτινή φροντίδα ομορφιάς σε τρεις χρόνους


  • 15 μέρες πριν από τις γιορτές
Για να είναι και το σώμα σε άψογη φόρμα, ξεκινήστε τώρα μια καθημερινή κούρα με μασάζ στα επίμαχα σημεία, χρησιμοποιώ­ντας μια λιποδιαλυτική κρέμα. Την ώρα που κάνετε ντους, τρίψτε όλο το σώμα με ένα τονωτικό λάδι που θα απλώσετε και σε στεγνή επιδερμίδα μετά το ντους στις περιοχές που εμφανίζουν χαλάρωση.
  • 7 μέρες πριν από τις γιορτές
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε μια περιποίηση που θα χαρίσει στην επιδερμίδα σας απαλότητα και βελούδινη υφή. Το πρώτο βήμα είναι πάντα το πίλινγκ για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα και να μπορέσει το δέρμα να απορροφήσει την υδατική κρέμα. Απολαύστε τη στιγμή της ενυδάτωσης, νιώθοντας την αίσθηση της κρέμας στα δάχτυλά σας όση ώρα την απλώνετε στο δέρμα.
Τα πιο συνηθισμένα λάθη στο μακιγιάζ
  • Μία μέρα πριν από το ρεβεγιόν
Προσφέρετε στον εαυτό σας μια ολοκληρωμένη περιποίηση σώματος όπως στα σπα. Αφού κάνετε ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, στο οποίο θα προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο από τριαντάφυλλο, πορτοκάλι ή δεντρολίβανο, απλώστε σε όλο το σώμα μια πλούσια θρεπτική κρέμα, τυλιχτείτε με μια μαλακιά πετσέτα και ξαπλώστε για δέκα λεπτά. Αν πρόκειται να φορέσετε ένα φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην ευαίσθητη αυτήν περιοχή: ταμπονάρετε με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε κρύο νερό για να τονώσετε την επιδερμίδα και αναδείξτε το ντεκολτέ σας απλώνοντας μια λεπτή στρώση ιριδίζουσα κρέμα που θα χαρίσει λάμψη και φωτεινότητα.
Πηγή: ΈΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου