Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το χωριό που θα σε σώσει όταν έρθει το τέλος του κόσμου!


Το ειρηνικό αγροτικό χωριό Bugarach βρίσκεται σε ένα από τα πιο «ιερά βουνά» της Γαλλίας, όπου υποτίθεται ότι κάτω από τη Γη διαμένουν εξωγήινοι, που περιμένουν να καταστραφεί ο κόσμος (μάλλον περιμένουν πολύ καιρό εκεί!).
Γι’ αυτό πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι αν καταφέρουν να φτάσουν στο χωριό θα έχουν μια ευκαιρία να σωθούν με τη βοήθεια των εξωγήινων, την ίδια στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος θα βρίσκεται στις φλόγες.
Και μπορεί εσύ να θεωρείς ότι το πράγμα αγγίζει τα όρια του γελοίου όχι όμως και ο δήμαρχος του χωριού, Jean-Pierre Delord, ο οποίος σε συνέντευξή του εξέφρασε τους φόβους του για το μέλλον: «Αν αύριο 10.000 άνθρωποι εμφανιστούν στο χωριό μας, όπου κατοικούν 200 άνθρωποι όλοι κι όλοι, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε τόσο κόσμο. Ενημέρωσα τις τοπικές αρχές για τις ανησυχίες μας και ζήτησα να θέσουν τον στρατό σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, το Δεκέμβριο του 2012″.
Αυτό το σενάριο βέβαια δεν είναι και τόσο απίθανο με τόσα άρθρα που συμβουλεύουν τον κόσμο να πάει στο Bugarach για να σωθεί και τόση φημολογία για τα UFO.
Οι πιο προνοητικοί (ή πιο πονηροί) έχουν ήδη αγοράσει εκτάσεις γης στην περιοχή και προσφέρουν μαθήματα επιβίωσης (με το αζημίωτο φυσικά), χρεώνοντας τους ουκ ολίγους (αφελείς) μαθητές τους 800 ευρώ την εβδομάδα. Οι κάτοικοι παραπονιούνται ότι με τόσους ξένους δεν νιώθουν πια το χωριό τους δικό τους.
Η σύνδεση του Bugarach με τους εξωγήινους ενισχύεται από τη φήμη ότι το χωριό ενέπνευσε τον Ιούλιο Βερν για να γράψει το βιβλίο «Ταξίδι στο κέντρο της Γης», όπως άλλωστε και τον Spielberg για την ταινία «Στενές επαφές τρίτου τύπου», παρά το γεγονός ότι τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Devil’s Tower στο Wyoming.

endiaferonta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου