Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δείτε το τρέιλερ της νέας ταινίας «17Ν». Ποια η υπόθεσή της και πότε πρόκειται να προβληθεί



Συντάχθηκε απο τον/την Αριστείδης Γκαλέτσης   
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έρχεται στους κινηματογράφους στις 17 Νοεμβρίου 2012. Ο Γεώργιος Παπαθεοδώρου παρουσίασε τις προηγούμενες μέρες σε bar-restaurant της πρωτεύουσας το τρέιλερ της νέας του ταινίας, παρουσία των ηθοποιών, των συντελεστών του φιλμ αλλά και πολλών ανθρώπων του καλλιτεχνικού στερεώματος. Το σενάριο έχει να κάνει με μια εξτρεμιστική οργάνωση που βάλλεται κατά τους συστήματος και των ανθρώπων που το απαρτίζουν. Συμμετέχουν ...
αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί όπως η Ναταλία Δραγούμη, ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο Νίκος Ψαρράς, ο Σπύρος Φωκάς και ο Δημήτρης Αλεξανδρής, αλλά το αξιοσημείωτο είναι ότι τη δημιουργία της ταινίας θα βοηθήσει η πασίγνωστη κινηματογραφική εταιρία DreamWorks, υπεύθυνοι της οποίας ήταν παρόντες στην εκδήλωση.
Από την παρακολούθηση του τρέιλερ, γίνονται ορατές οι ομοιότητες της κινηματογραφικής οργάνωσης με τη δράση της 17Ν, που πριν περίπου δέκα χρόνια εξαρθρώθηκε. Αυτό αρκούσε για να δημιουργηθεί θόρυβος γύρω από το όλο θέμα. Κάποια τυχαία περιστατικά όπως ένα ατύχημα που είχε ο σκηνοθέτης με μια μοτοσυκλέτα, οι φήμες για απειλές κατά της ζωής των ηθοποιών και η διακοπή των γυρισμάτων έδωσαν τροφή για σενάρια συνομωσίας. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωσε  πως η οργάνωση αυτή είναι πλασματική αλλά και ένα απλό καλλιτεχνικό δημιούργημα, παρ’ όλο που βασίζεται σε κάποια περιστατικά που αφορούν τη δράση της πραγματικής 17Ν.
Το θέμα της 17 Νοέμβρη είναι ακόμη νωπό στην συνείδηση της ελληνικής κοινής γνώμης. Μια μερίδα της διχάζεται μέχρι σήμερα για το αν αυτοί οι άνθρωποι υπήρξαν τρομοκράτες ή αγωνιστές κατά του καπιταλιστικού συστήματος. Επίσης, το timing του γυρίσματος και της προβολής της ταινίας πραγματοποιείται σε μια περίοδο της Ελλάδας, όπου το σύστημα αμφισβητείται τόσο έντονα όσο ποτέ και προκαλεί δυσαρέσκεια στο λαό. Ακόμη, είναι μια περίοδος όπου ακούγονται-τουλάχιστον προς το παρόν καφενειακά( για τον απλό κοσμάκη μιλάω)- φωνέςπερί αντίδρασης, εξέγερσης και επανάστασης. Έτσι, είναι εύλογο ότι η ταινία ιντριγκάρει ( εξ ου και οι αντιδράσεις) την κοινή γνώμη και αυτή η ίντριγκα θα κορυφωθεί σίγουρα τις μέρες της προβολής της- γι’ αυτό το λόγο αναμένεται και εισπρακτική επιτυχία. Για τις αντιδράσεις αυτές ο Γεώργιος Παπαθεοδώρου δήλωσε συγκεκριμένα ότι «Δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις πριν προβληθεί η ταινία. Δεν προσπαθούμε να προσβάλουμε κάποιον. Είναι ένα θέμα που ο ελληνικός λαός το έχει βιώσει, τον ενδιαφέρει και ενδιαφέρει και τον κόσμο στο εξωτερικό». Να σημειωθεί, τέλος,  ότι γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιούνται και σε χώρες του εξωτερικού.
Εμείς σας παρουσιάζουμε το τρέιλερ της ταινίας… Καλή τηλεθέαση
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου