Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Οι διάσημοι που πέρασαν από το στάδιο της κατάθλιψης



  • 0
     
 Οι επώνυμοι που πέρασαν το «λούκι» της κατάθλιψης
Ήταν μόλις πριν από λίγες μέρες που ο Brad Pitt μίλησε δημοσίως για την κατάθλιψη από την οποία έπασχε τη δεκαετία του ’90. Ωστόσο δεν είναι και ο μοναδικός. Πολλοί επώνυμοι είχαν το θάρρος να βγουν και να μιλήσουν δημοσίως για την ασθένεια τους αυτή και τα αίτια που την προκάλεσαν.




Πριγκίπισσα Νταϊάνα
 Οι επώνυμοι που πέρασαν το «λούκι» της κατάθλιψης
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα, μίλησε ανοιχτά για την κατάθλιψη που βίωσε μετά το χωρισμό και το διαζύγιο της από τον πρίγκιπα της Ουαλίας. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με το Panoram του BBC το 1995, αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες της μάχης που έδωσε με την επιλόχεια κατάθλιψη, τη βουλιμία και τους αυτοτραυματισμούς. «Όταν κανείς δεν σας ακούει, ή αισθάνεστε ότι κανείς δεν σας ακούει, κάθε λογής πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν», είπε. «Έχεις τόσο μεγάλο πόνο μέσα σου που προσπαθείς να βλάψεις τον εαυτό σου εξωτερικά, γιατί έχεις ανάγκη από βοήθεια, αλλά δεν είναι αυτή η σωστή βοήθεια. Δεν μου άρεσε ο εαυτός μου.
Ντρεπόμουν γιατί δεν μπορούσα να αντέξω τις πιέσεις», είχε δηλώσει τότε η πριγκίπισσα. Τόνισε μάλιστα ότι είχε υποβληθεί σε «διαφορετικές θεραπείες» για την αποκατάσταση της ψυχικής της υγείας, πριν από τον αιφνίδιο θάνατο της το 1997 μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.
Αντζελίνα Τζολί
 Οι επώνυμοι που πέρασαν το «λούκι» της κατάθλιψης
Η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι άρχισε να πέφτει σε κατάθλιψη το 2007 μετά το θάνατο της μητέρας της. Η πρέσβειρα των Ηνωμένων Εθνών και μητέρα των έξι έδωσε μάχη με την ασθένεια όταν ήταν στην εφηβεία. Μετά το θάνατο της μητέρας της, παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει να κάνει αρνητικές σκέψεις. «Η μητέρα μου είχε μόλις πεθάνει, και ήθελα να κάνω κάτι για να μην το σκέφτομαι για λίγο», είχε δηλώσει τον Ιούλιο του 2008 η Αντζελίνα Τζολί. «Αισθανόμουν σαν να είχα πάει σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος, και δεν ήμουν σε θέση να σηκωθώ το πρωί, έτσι αναγκάστηκα να ακολουθήσω κάποια θεραπεία που θα με βοηθούσε να είμαι πιο ενεργή».

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

 Οι επώνυμοι που πέρασαν το «λούκι» της κατάθλιψης
Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς αποκάλυψε πέρσι ότι έπασχε από μανιοκατάθλιψη ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της να διαχειριστεί το άγχος που της προκαλούσε η ασθένεια του συζύγου της Μάικλ Ντάγκλας. Η 41ετών ουαλή ηθοποιός είχε εισαχθεί σε κλινική για πέντε ημέρες, για να αντιμετωπίσει τη διπολική διαταραχή της.
Πρόκειται για τον τεχνικό όρο της μανιοκατάθλιψης που προκαλεί μεγάλες ψυχολογικές μεταπτώσεις. Μιλώντας για την κατάσταση της στην εφημερίδα «Sunday Times» η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς είχε δηλώσει: «Δεν ρίχνω μόνο τον εαυτό μου αλλά και όσους είναι γύρω μου. Είναι σαν ένα μαύρο σύννεφο που βλέπουν οι άλλοι και από το οποίο πρέπει να ξεφύγουν».
Κάιλι Μινογκ
 Οι επώνυμοι που πέρασαν το «λούκι» της κατάθλιψης
Η δημοφιλής τραγουδίστρια της ποπ έπεσε σε κατάθλιψη όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους το 2005. ΄Ηταν τότε που αναγκάστηκε να ακυρώσει την περιοδεία της προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση και χημειοθεραπείες. Όπως είχε δηλώσει, είχε σφηνωθεί στο μυαλό της η ιδέα ότι δεν θα ήταν ποτέ ξανά φυσιολογική.«Έμαθα ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις στην κατάσταση που βίωνες πριν αλλά ότι θα πρέπει να δημιουργήσεις από την αρχή μια νέα φυσιολογική κατάσταση. Πρέπει να αποδεχτώ τη ζωή μου για τους θριάμβους της με τα καλά και άσχημα που αυτή έχει. Οι εμπειρίες αυτές με έκαναν πιο ώριμη», είχε δηλώσει η τραγουδίστρια από την Αυστραλία το 2007.
Αν Χάθαγουεϊ
 Οι επώνυμοι που πέρασαν το «λούκι» της κατάθλιψης
Την κατάθλιψη βίωσε ως έφηβη και η ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2007, παραδέχτηκε ότι αγωνιζόταν να τα βρει με τον εαυτό της πριν γίνει ακόμα γνωστή με τη συμμετοχή της στην ταινία «The Princess Diaries». Η Αν Χάθαγουει είχε αρνηθεί να υποβληθεί σε θεραπεία και κατάφερε τελικά να διαχειριστεί το άγχος της. «Είχα πει στη μητέρα μου μια μέρα “θυμάσαι εκείνο το κορίτσι; Έφυγε για πάντα, πήγε για ύπνο. Έκανε το “κομμάτι της κι έφυγε. Λυπάμαι που πληγώθηκε για τόσο καιρό”», είχε  δηλώσει η όμορφη ηθοποιός.
troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου