Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

«Θρίλερ» για την ανακάλυψη των Ρώσων επιστημόνων στην Ανταρκτική!



Πριν από λίγες ημέρες αναφερθήκαμε στους Ρώσους επιστήμονες που «αγνοούνταν» στην Ανταρκτική κατά την διάρκεια μιας έρευνας που πραγματοποιούσαν. Τελικά, όχι μόνο δεν αγνοούνταν, αλλά η διακοπή των επικοινωνιών τους με τις άλλες ομάδες που βρίσκονταν κοντά ήταν εσκεμμένη! Μην βιάζεστε να ...αναρωτηθείτε γιατί. Είναι ολοφάνερο πως τα λεγόμενά τους ότι «Είχαν βρει κάτι πολύ σοβαρό» έκαναν τους ανωτέρους τους να τους επιβάλουν την απόλυτη σιγή. 

Πιο συγκεκριμένα, Ρώσοι επιστήμονες που βρίσκονταν στην Ανταρκτική για να εξερευνήσουν την «θαμμένη» (εδώ και περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια) λίμνη Βοστόκ, έκαναν μια ανακάλυψη που θέτει πάρα πολλά ερωτήματα σε όλους μας. Εντόπισαν σαφή ίχνη ύπαρξης εξωγήινης ζωής! Οι αποδείξεις «μαρτυρούν» πως κάποτε, πριν εκατομμύρια χρόνια, επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας εξωγήινα όντα με ανεπτυγμένη νοημοσύνη! 

Τα ρωσικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, καταφέρνοντας να φτάσει στην αμόλυντη (εδώ και εκατομμύρια χρόνια) επιφάνεια της λίμνης, σε βάθος 3,8 χιλιομέτρων! Η συγκεκριμένη λίμνη δεν έχει έρθει ποτέ σε επαφή με την ατμόσφαιρα.

Κάπου εδώ όμως αρχίζει και το «θρίλερ» της υπόθεσης. Κατά την διάρκεια των γεωτρήσεων, οι Ρώσοι ανακάλυψαν μέσω της κάμερας που ήταν τοποθετημένη στο τρυπάνι, ένα αντικείμενο που έμοιαζε με μια «χρυσή σβάστικα». Αμέσως μετά, χτύπησαν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα ίχνη εξωγήινης παρουσίας, τα οποία δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς ήταν.

Τότε, έγινε και η «μυστηριώδης» εξαφάνισή τους. Μόλις έγινε η ανακάλυψη, είπαν πως «Είχαν βρει κάτι πολύ σοβαρό». Από εκεί και ύστερα, κάθε ίχνος της Ρώσικης ομάδας χάθηκε και δεν απαντούσαν σε καμία κλήση από τις άλλες δύο κοντινές ομάδες, την αμερικανική και την βρετανική.

Η εξήγηση είναι λίγο πολύ αναμενόμενη, καθώς μόλις επικοινώνησαν με το ρωσικό κέντρο και μετέδωσαν τι ακριβώς είχαν βρει, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης τους έδωσε εντολή για πλήρη «επικοινωνιακή σιγή». Επίσης, τους είπε να παραμείνουν στην περιοχή μέχρι να τους παραδοθούν ειδικές τηλεπικοινωνιακές συσκευές, με τεχνολογία μηδενικής υποκλοπής. 

Ανησυχία όμως προκαλεί η μυστικότητα που κρατήθηκε από της αρμόδιες αρχές. Μπορεί κανείς να μην ξέρει τι ακριβώς εντοπίστηκε, όμως η αντίδραση του ρωσικού Υπουργείου Αμύνης «μαρτυρά» πως σίγουρα είναι κάτι πολύ σοβαρό και κρίσιμο, ίσως και για την ύπαρξη του ανθρώπινου γένους.

Τα δείγματα του νερού της λίμνης που εντοπίστηκαν, είναι ανάλογα με τα ίχνη εξωγήινης ζωής τα οποία υπάρχουν σε πλανήτες, όπως ο Άρης, ο δορυφόρος του Δία, η Ευρώπη και ο δορυφόρος του Κρόνου, Εγκέλαδος.

Ο Ρώσος επιστήμονας Λεβ Σαβατιούγκιν, που συμμετέχει στην αποστολή, τόνισε πως: «Πιστεύω ότι θα εμπλουτισθούν οι γνώσεις μας για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας. Κανένα άλλο μέρος της Γης δεν έχει μείνει απομονωμένο τόσο καιρό. Πρέπει να εξετάσουμε τι ακριβώς υπάρχει εδώ πριν στείλουμε αποστολές στο διάστημα». Αυτές οι δηλώσεις έβαλαν σε σκέψη πολύ κόσμο, σχετικά με το αν η ύπαρξη ανθρώπινης ζωής στη Γη οφείλεται σε εξωγήινη επίσκεψη πριν από εκατομμύρια χρόνια!

Ο αμερικανός ειδικός Ουαλίντ Αμπνταλάτι, που εργάζεται για τη NASA, συμφώνησε με τον συνάδελφό του λέγοντας πως: «Πολύ απλά, μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που σκεπτόμαστε για την ύπαρξη της ζωής».

Τέλος, σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, το νερό που έχουν συλλέξει είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο καθαρό από το αποσταγμένο. Επίσης, θεωρείται τόσο «ξένο» (ως προς τη Γη) όσο και αυτό που βρίσκεται στις λίμνες της Ευρώπης, ενός από τους δορυφόρους του Δία.

Οι εργασίες στην Ανταρκτική σταμάτησαν λόγο του βαρύ χειμώνα που ακολουθεί και θα συνεχιστούν τον Δεκέμβριο του 2012.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου