Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίζετε; Αποφύγετε τα γραπτά μηνύματα!


Τα ζευγάρια που οδεύουν προς έναν κακό χωρισμό, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων γιατί αυτά μπορεί να ..χρησιμοποιηθούν εις βάρος τους για το διαζύγιο.

Ποσοστό υψηλότερο του 90% των...

διασημότερων δικηγόρων για διαζύγια στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν παρατηρήσει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των υποθέσεων στις οποίες χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία μηνύματα από iPhones και άλλα smartphones, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Δικηγόρων Διαζυγίων.

"Με τα email μπορείς να το σκεφτείς και να τα ξαναγράψεις. Υπάρχει μια ευκαιρία αναθεώρησης της σκέψης σου, αλλά τα sms είναι άμεσα", λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεν Αλτσχάλερ.

Ο ίδιος περιέγραψε τα γραπτά μηνύματα ως "αυθόρμητη έκφραση" που μπορεί να επιστρέψει και να ...στοιχειώσει τους ανθρώπους γιατί είναι τα γραπτά ντοκουμέντα των σκέψεων, των πράξεων και των προθέσεων κάποιου.

"Έχω χρησιμοποιήσει τα γραπτά μηνύματα για την εξέταση μαρτύρων", λέει ο ίδιος, ο οποίος έχει προσκομίσει ως αποδεικτικά στοιχεία γραπτά μηνύματα.

Μάλιστα, τα γραπτά μηνύματα είναι τα πιο συνηθισμένα αποδεικτικά στοιχεία στη διαδικασία ενός διαζυγίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ένωσης, και ακολουθούν τα email, τα τηλεφωνικά νούμερα, τα αρχεία τηλεφωνημάτων, το GPS και το αρχείο διευθύνσεων στο Ίντερνετ.

Ο Αλτσχάλερ εκτιμά ότι, τουλάχιστον ως ένα βαθμό, ο λόγος που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο ως αποδεικτικά στοιχεία τα γραπτά μηνύματα είναι επειδή ο κόσμος θεωρεί ότι είναι ασφαλή και δύσκολο να εκτυπωθούν.

"Δεν μπορούν όλοι να εκτυπώσουν ένα γραπτό μήνυμα. Πρέπει να γνωρίζεις πώς να το κάνεις", εξήγησε ο ίδιος.


nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου