Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Άντε και και γαμήσου κ. Σόιμπλε!


Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την απροκάλυπτη και εν πολλοίς θρασύτατη παρέμβαση του κ. Σόιμπλε στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και δεν είναι ο μόνος που ακολουθεί την συγκεκριμένη πρακτική.

Οι εταίροι μας δεν θέλουν να προχωρήσουμε σε εκλογές και μάλιστα το δηλώνουν δημοσίως, αναβάλλουν το Eurogroup και καθημερινά συζητούν για την ...επιβολή νέων όρων και μέτρων- σα να θέλουν να μας σπρώξουν εκτός ευρώ ένα πράμα.
Είναι πασίδηλο ότι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα μας θεωρούν εύκολο στόχο και επάνω στο δικό μας πτώμα επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν.


Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα. Ουδείς μέχρι τώρα μπορεί να περιγράψει με ακρίβεια πόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα εάν φύγουμε από το ευρώ από το να μείνουμε στην ευρωζώνη και να υποκείμεθα τις συνέπειες της παραμονής μας.

Το χειρότερο είναι ότι εάν αποφασίσουμε την συμπόρευση με όλους αυτούς τότε είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε στην καταστροφή. Το κρίσιμο ερώτημα είναι: γιατί σε τελευταία ανάλυση θα πρέπει πάντα να πιστεύουμε ότι είναι εθνικό χρέος να συμβαδίζουμε και να στηριζόμαστε στις ξένες δυνάμεις και όχι στις δικές μας;

Ποιος είναι εν τέλει ο Σόιμπλε και ο κάθε γερμανός παράγοντας που θα μας επιβάλλει τους δικούς του όρους, προκειμένου να πείσει το κομματικό του ακροατήριο ενόψει των γερμανικών εκλογών του Απριλίου;

Όχι, δεν πάει άλλο! Το πολιτικό σύστημα μπορεί να έχει κάνει λάθη, αλλά αυτές τι μέρες απέδειξε ότι είναι έτοιμο να κάνει την υπέρβαση, αλλά και να θυσιαστεί μετά τις αποφάσεις που πήρε στην Βουλή. Πήρε καίριες αποφάσεις την στιγμή που η Αθήνα καιγόταν. Οι δύο αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση διέγραψαν 43 βουλευτές! Το πολιτικό σύστημα αποσαρθρώθηκε. Και οι γερμανό-ολλανδοί, αντί να βάλουν πλάτη, εξακολουθούν να τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια μας. Είναι αυτοί που προκαλούν την κρίση και στη συνέχεια υποστηρίζουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα λόγω της κρίσης που… αυτοί προκάλεσαν!

Στο σημείο αυτό, αξίζει να κάνουμε μια παρατήρηση και για τα δικά μας τηλεοπτικά δίκτυα και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι και σχολιαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Έδωσαν και δίνουν καθημερινά μάχη για να γίνει απολύτως αντιληπτό από τους Έλληνες, η ντροπή και η θλίψη που προκαλούν οι υποτιθέμενοι εταίροι μας. Αλλά και στο διαδίκτυο, τα sites και τα blogs έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, δίνοντας ότι καλύτερο έχουν στην εθνική υπόθεση.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάει ο κ. Σόιμπλε ότι ο Γερμανός πρόεδρος κατηγορείται για μια σειρά από σκάνδαλα, αλλά και οι εταιρείες τους (χαρακτηριστικό παράδειγμα η SIEMENS) προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους έχουν λαδώσει τον μισό πλανήτη!

Αλλά οι γερμανοί πολιτικοί μόνο την Ελλάδα ξέρουν να κατηγορούν ως χώρα διαφθοράς.

Για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και για να τελειώνουμε, οργισμένα αλλά και με πλήρη επίγνωση των λεγομένων μας, άντε και γαμήσου κ. Σόιμπλε!




Newpost.gr

zoo-m.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου