Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η Google θα "λογοκρίνει" τους bloggers!


Kάτι δεν πάει καλά το τελευταίο δεκαήμερο στο… βασίλειο της διαδικτυακής ελευθερίας. Μήπως η λογοκρισία έχει ήδη αρχίσει και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;
Μετά την υπογραφή της ACTA και την ανακοίνωση του Twitter ότι θα λογοκρίνει τα tweets σε ορισμένες χώρες και δεν θα επιτρέπει τη δημοσιοποίησή τους αν το περιεχόμενο κρίνεται ανάρμοστο, το κακό τρίτωσε με τη νέα πολιτική που ανακοίνωσε η Google.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η υπηρεσία Google Blogger θα ανακατευθύνει τους χρήστες σε domain names της χώρας τους, όπως για παράδειγμα στο blogspot.com.gr αντί στο blogspot.com.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι με τη νέα πολιτική που θα εφαρμόσει θα προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης, αφού, σε περίπτωση δικαστικής εντολής θα αφαιρεί το περιεχόμενο που αντιτίθεται στη νομοθεσία της χώρας μόνο από το συγκεκριμένο domain και όχι από τον παγκόσμιο ιστό.
Στην πραγματικότητα όμως, το περιεχόμενο που παραμένει στον παγκόσμιο ιστό ουσιαστικά αχρηστεύεται, αφού, στην περίπτωση της δικής μας χώρας τουλάχιστον, οι περισσότεροι bloggers γράφουν στα ελληνικά και απευθύνονται σε Έλληνες.
cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου