Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η ΦΩΝΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ!


Ποιο είναι αυτό το προσόν που μπορεί να διαθέτει ένας άντρας ή μία γυναίκα και με το οποίο μπορεί να «ρίξει» το αντίθετο φύλο μέσα σε λίγα λεπτά; Η φωνή, μας λέει νέα επιστημονική έρευνα Αμερικανών. 
Οι αμερικανοί ψυχολόγοι από το Albright College, στη Πενσυλβανία και από το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης, «βαθμολόγησαν» την ελκυστικότητα της φωνής 25 αντρών και 20 γυναικών. Στη δοκιμασία που υποβλήθηκαν, τους ζητήθηκε να τηλεφωνήσουν σε τρία άτομα – στόχους του αντίθετου φύλου που πρωτύτερα τα είχαν δει σε φωτογραφίες, ενώ ταυτόχρονα είχαν τοποθετηθεί ειδικά ηλεκτρόδια στο σώμα τους για να μετρήσουν τις αλλαγές στο σώμα τους ανάλογα με τον τόνο της φωνής τους. Τα άτομα-στόχοι χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: «Ελκυστικός/η», «λιγότερο ελκυστικός/η» και «μη ελκυστικός/η». Παρατήρησαν λοιπόν ότι και τα δύο φύλα όταν τηλεφωνούσαν στο άτομα που τους «σαγήνευαν» περισσότερο, άλλαζαν τη φωνή τους. Την έκαναν πιο βραχνή, πιο αισθησιακή. Τα ντεσιμπέλ χαμήλωναν και ο αισθησιακός ήχος που προκαλούσε ρίγη δια μέσου μόνο της ακοής, περνούσε τα μηνύματά του… Σέξι φωνή και… απιστία! 

Η έρευνα κατέληξε και σε κάποια άλλα “περίεργα” συμπεράσματα. Διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έχουν πιο σέξι φωνές είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή πολύ νωρίτερα, είχαν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους κι αυτό γιατί απέπνεαν μία ζεστασιά, μία σιγουριά, μία ειλικρίνεια αλλά και γιατί ήταν πιο εύκολος στόχος. Επιπλέον μία γυναίκα με βραχνή σέξι φωνή ή αντίστοιχα ένας άντρας, είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία. Η φωνή προδίδει και την εικόνα του σώματος! Οι αμερικανοί επιστήμονες μας δίνουν και μία συμβουλή: «Την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον στον τηλέφωνο, θα μπορείτε να φανταστείτε και τη σωματική του διάπλαση». 

Οι άντρες με μπάσα, σέξι φωνή είναι με λίγα λόγια πιο «αρσενικά». Έχουν ωραίες φαρδιές πλάτες, η τεστοστερόνη τους ξεχειλίζει, έχουν «το πάνω χέρι» σε επαγγελματικό και διαπροσωπικό επίπεδο και αποπνέουν αυτοπεποίθηση. Ενώ η βραχνάδα στη γυναικεία φωνή υποδηλώνει ένα ωραίο σώμα με στενή μέση και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι αντιρρησίες επιστήμονες! Υπάρχουν βέβαια και οι επιστήμονες που έχουν διαφορετική άποψη. Όπως η Σάρα Κόλινς, ειδικός στην Εξελικτική Βιολογία, που θεωρεί ότι ένας άνθρωπος με ωραία φωνή δεν είναι απαραίτητα ελκυστικός. Για εκείνη αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής, Ντέιβιντ Μπέκαμ. 

«Ο περισσότερος κόσμος τον θεωρεί όμορφο αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που «παραπονιούνται» για τη φωνή του». Οι γυναίκες με τις πιο σέξι φωνές! 1. Michelle Pfeiffer 2. Angelina Jolie 3. Scarlett Johansson 4. Melanie Griffith 5. Marilyn Monroe 6. Keira Knightley 7. Marlene Dietrich 8. Lauren Basall 9. Miriam Margoyles 10. Kathleen Turner Οι άντρες με τις πιο σέξι φωνές! 1. Jeremy Irons 2. Clive Owen 3. Alan Rickman 4. Toby Stephens 5. Matthew Macfadyen 6. Justin Timberlake 7. Enrique Iglesias 8. Jon Bon Jovi 9. Jim Morrison 10. Johnny Depp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου