Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Guardian: Οι πιο διάσημες ατάκες της Μάργκαρετ Θάτσερ



545871_567690926608486_826043077_n_large

Η Μάργκαρετ Θάτσερ, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, ήταν διάσημη για τις ''δηλητηριώδεις'' ατάκες της
Δείτε τις πιο διάσημες, όπως τις συγκέντρωσε ο Guardian.
"Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει μια γυναίκα πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ζωής μου", είχε δηλώσει όταν ήταν υπουργός Παιδείας το 1973. Το 1979 έγινε η πρώτη και η μοναδική μέχρι στιγμής γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας της.
"Όπου υπάρχει διαφωνία, ας φέρουμε την αρμονία. Όπου υπάρχει λάθος, ας φέρουμε την αλήθεια. Όπου υπάρχει αμφιβολία, ας φέρουμε την πίστη. Και όπου υπάρχει απελπισία, ας φέρουμε την ελπίδα", δήλωσε κατά την εκλογή της το 1979, επικαλούμενη τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης.
"Δεν είμαι πολιτικός της ομοφωνίας. Είμαι πολιτικός εκ πεποιθήσεως", έλεγε η "Σιδηρά Κυρία" το 1979.

"Δεν με νοιάζει πόσο μιλάνε οι υπουργοί μου, εφόσον κάνουν αυτό που λέω", είχε πει το 1980.
Thatcher_large

"Είχαμε να πολεμήσουμε τον εξωτερικό εχθρό στα Φόκλαντς. Πρέπει πάντα να γνωρίζουμε τον εσωτερικό εχθρό, τον οποίο είναι πιο δύσκολο να πολεμήσουμε και είναι πιο επικίνδυνος για την ελευθερία", είχε πει κατά την απεργία των ανθρακωρύχων το 1984-85—η οποία είχε προκαλέσει μία από τις πιο σθεναρές αντιστάσεις στην οικονομική πολιτική της.
"Δεν ζητάμε ούτε μία πένα από τα κοινοτικά χρήματα για την Βρετανία. Αυτό που ζητάμε είναι να πάρουμε πίσω ένα πολύ μεγάλο ποσό από τα δικά μας χρήματα, πέραν και πάνω από αυτό που συνεισφέρουμε στην κοινότητα, το οποίο καλύπτεται από τα έσοδά μας από την κοινότητα", είχε δηλώσει σε σύνοδο κορυφής της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας (ΕΟΚ) το 1979.
Tumblr_lpsiaf3log1r1pocfo1_500_large"Σε αυτούς που περιμένουν με κομμένη την ανάσα για αυτήν την αγαπημένη φράση των μέσων ενημέρωσης, την αναστροφή, έχω μόνον ένα πράγμα να πω: Στροφή κάνεις αν το θέλεις. Η κυρία δεν πρόκειται να κάνει στροφή", είχε πει το 1980, κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, απαντώντας στους συναδέλφους της που την παρότρυναν να μαλακώσει την οικονομική της πολιτική η οποία οδηγούσε σε αύξηση της ανεργίας.
"Είναι μια μέρα την οποία δεν έπρεπε να δω", είχε δηλώσει το 1984 σε δημοσιογράφους την επόμενη μιας αιματηρής βομβιστικής επίθεσης, της οποίας επέζησε, του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) σε συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.
"Γίναμε γιαγιά", είπε κατά την γέννηση του πρώτου της εγγονιού το 1989.
"Συνεχίζω να αγωνίζομαι, αγωνίζομαι για την νίκη", είπε τον Νοέμβριο του 1990, όταν δεν κατάφερε να κερδίσει από τον πρώτο γύρο στην ψηφοφορία για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε.
"Είναι ένας παράξενος κόσμος", είπε την ίδια χρονιά σχετικά με την απόφασή της να παραιτηθεί.


 http://www.newsbomb.gr/


εικόνες:apw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου