Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ινδή 13χρονη εξυπνότερη από τον Αϊνστάιν!


Η Νέχα Ραμού, μια 13χρονη Ινδή μετανάστρια που διαμένει στην Βρετανία, αξιολογήθηκε ως εξυπνότερη από τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ καθώς σύμφωνα με το IQ τεστ της Mensa στο οποίο υπο
βλήθηκε ξεπερνά τους δύο επιστήμονες κατά 2 μονάδες «εξυπνάδας» αγγίζοντας τους 162 βαθμούς! Τα αποτελέσματα του τεστ της Νέχα είναι εντυπωσιακά αφού για να γίνει κάποιος δεκτός στον οργανισμό της Mensa το κριτήριο είναι η συγκέντρωση βαθμολογίας ίσης ή περισσότερης των 148 βαθμών.

Μάλιστα στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ όπου διεξήχθη το τεστ, η 13χρονη ήταν η μικρότερη σε ηλικία μεταξύ των συμμετεχόντων αφού οι υπόλοιποι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν άνω των 15 ετών.
Έπειτα από τα αποτελέσματα του IQ τεστ, η Νέχα αποτελεί το 1% των εξυπνότερων ανθρώπων στην Βρετανία! Η ίδια όμως δηλώνει ότι δεν θεωρεί ότι είναι έξυπνη και πως το γεγονός ότι έχει υψηλότερο IQ από το μέσο όρο δεν έχει καμία σημασία αν δεν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να το εκμεταλλευτεί σωστά και να φανεί αντάξιά του. Επιπλέον πιστεύει ότι είναι άστοχο να την συγκρίνουν με τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ λόγω του IQ της καθώς οι δύο επιστήμονες έχουν πετύχει τόσα πολλά που ίδια , όπως δηλώνει δεν μπορεί καν να ονειρεύεται ότι θα πετύχει.
Το αγαπημένο της μάθημα είναι η χημεία και τα μαθηματικά γιατί οι πράξεις τους βασίζονται στην λογική όμως παρά το υψηλό IQ της η μητέρα της δηλώνει πως η Νέχα είναι ένα φυσιολογικό παιδί που δεν υπερβαίνει το μέτρο στις ώρες διαβάσματος και αφιερώνει τον ελεύθερό της χρόνο σε ασχολίες που την χαλαρώνουν όπως το σκάκι, την τηλεόραση και τους φίλους της ζώντας μια απόλυτα φυσιολογική ζωή όπως οι συνομήλικές της.
Η Νέχα, θέλει να σπουδάσει Νευρολογία καθώς είναι κάτι που την συναρπάζει και παρά το γεγονός ότι θα προτιμούσε να σπουδάσει στο Χάρβαρντ θα ήταν το ίδιο ευχαριστημένη σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο στο οποίο θα μπορούσε να διδαχθεί την επιστήμη αυτή.
Μεταξύ των 45 χωρών παγκοσμίως που υπάρχουν διεθνείς οργανώσεις Mensa είναι και η Ελλάδα η οποία σήμερα αριθμεί περίπου 600 ενεργά μέλη ενώ συχνά διεξάγει τεστ ευφυΐας σε όλη την χώρα.


πηγή: http://rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου