Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ξυπνάς και δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι;;; Τι σημαίνει αυτό για την υγεία σου και τι πρέπει να κάνεις;;;

Αν πολλές ημέρες δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι σου έχουμε τρεις πανεύκολους τρόπους για να δώσεις ενέργεια στον οργανισμό σου...

Έλεγξε το θυρεοειδή σου
Ο θυρεοειδής είναι πολύ μικρός κι όμως θαυματουργός! Όχι μόνο ελέγχει το μεταβολισμό, αλλά και τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό σου. Επίσης, σχετίζεται με απότομες αλλαγές στη διάθεση και πλήθος άλλων λειτουργιών, όπως η πίεση και η αυξημένη χοληστερίνη. Γι' αυτό φρόντισε να ελέγξεις τη σωστή λειτουργία του, ειδικά αν νιώθεις συχνά και χωρίς λόγο κουρασμένη ή αν έχεις ανεξήγητες μεταβολές στο βάρος ή στη διάθεσή σου. Μπορείς να σιγουρευτείς κάνοντας απλά μια εξέταση αίματος. Οι γιατροί μάλιστα συνιστούν στις γυναίκες άνω των 35 ετών να εξετάζονται τουλάχιστον κάθε πενταετία. Αν πάλι θέλεις να αποφύγεις τις εξετάσεις, βάλε στη διατροφή σου αρκετό Ιώδιο, που βρίσκεται κυρίως σε θαλασσινά. Έτσι, μπορείς να εξασφαλίσεις τη σωστή λειτουργία του και να είσαι πάντα υγιής και γεμάτη ενέργεια.

Οι 300.... του Μαγνησίου
Περισσότερες από 300 λειτουργίες του οργανισμού σχετίζονται με το μαγνήσιο. Το μαγνήσιο βοηθάει τον οργανισμό να μετατρέψει τη γλυκόζη σε ενέργεια, έτσι χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στον οργανισμό προκαλούν κατάπτωση. Για να έχεις καθημερινά την ενέργεια που χρειάζεσαι πρέπει να προσλαμβάνεις 320mlgr μαγνησίου. Θυμάσαι τον Ποπάυ που για να αποκτήσει δύναμη έτρωγε σπανάκι; Ε, λοιπόν, μισή κούπα σπανάκι μπορεί να σου εξασφαλίσει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Αν πάλι το σπανάκι δεν είναι το καλύτερό σου, φάε απλά 15 αμύγδαλα, λίγα σύκα ή ηλιόσπορους.

Για γρήγορα αποτελέσματα
Αν νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν και δεν έχεις φτάσει ούτε στα μισά της μέρας σου, κάνε μια εύκολη και γρήγορη άσκηση που θα σε τονώσει. Κάθισε αναπαυτικά, με το λαιμό και τη σπονδυλική σου στήλη σε ευθεία και κλείσε τα μάτια. Βάλε το ένα σου χέρι στο στήθος και το άλλο στην κοιλιά σου. Να αναπνέεις αργά και βαθιά μέχρι να αισθανθείς την κοιλιά σου μαλακή και χαλαρή. Κάθε φορά που εισπνέεις επαναλάμβανε τη λέξη «μαλακή» στο μυαλό σου, ενώ όταν εκπνέεις σκέψου τη λέξη «κοιλιά». Συνέχισε μέχρι να νιώσεις χαλαρή κι ανανεωμένη.
faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου