Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Θα κάτσετε σπίτι μετά την Ανάσταση;;; Αυτές είναι οι 5 καλύτερες πασχαλινές ταινίες!

Θα κάτσετε σπίτι μετά την Ανάσταση;;; Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες πασχαλινές ταινίες!
Δεν θέλετε να βγείτε μετά την Ανάσταση, αλλά σκέφτεστε τι θα κάνετε μέσα στο σπίτι;;; Το Athensmagazine.gr σας έχει τη λύση! Παρακάτω θα διαβάσετε τις πέντε καλύτερες πασχαλινές ταινίες που έχουν βγει! Είναι αμφιλεγόμενες, προκλητικές αλλά κλασικές! Καλή διασκέδαση!

1. Jesus of Nazareth
Μπορεί η προηγούμενη ταινία να είναι η καλύτερη κινηματογραφική ταινία με θέμα τη ζωή του Χριστού, αλλά αυτή είναι η καλύτερη τηλεοπτική σειρά. Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» προβάλλεται κάθε μα κάθε χρόνο από την τηλεόραση και είναι ελάχιστοι εκείνοι που δεν την έχουν δει κάποια στιγμή στη ζωή τους. Στο έπος του Φράνκο Τζεφιρέλι ο Ρόμπερτ Πάουελ υποδύεται των Ιησού, ενώ στο καστ συμπεριλαμβάνονται οι Αν Μπάνκροφτ, Κλαούντια Καρντινάλε, Άντονι Κουίν, Κρίστοφερ Πλάμερ και ο Γιώργος Βογιατζής. Για πολλούς, την παράσταση «κλέβει» η εκπληκτική μουσική επένδυση. Είναι σίγουρα η κλασικότερη, η πιο πλήρης και η πιο καλογυρισμένη «πασχαλινή» παραγωγή που έχει γίνει ποτέ.
2. The Greatest Story Ever Told
Όλη η ιστορία της ζωής του Ιησού σε μια κινηματογραφική ταινία. Το φιλμ ακολουθεί τον Ιησού από την γέννησή του στη Βηθλέεμ, στη βάπτισή του, μέχρι το τελευταίο δείπνο, το θάνατό, την ταφή και την ανάστασή Του. Η ταινία του 1965 έκανε μεγάλη αίσθηση στο κοινό και τους κριτικούς, ενώ ήταν υποψήφια για 5 βραβεία Όσκαρ. Ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά, θεωρείται ως η καλύτερη κινηματογραφική ταινία με θέμα το βίο του Χριστού.
3. The Passion of the Christ
Μιλώντας για αντιδράσεις της εκκλησίας, ίσως δεν υπάρχει άλλη πιο πρόσφατη ταινία που να συγκέντρωσε πάνω της όλο το θυμό των κληρικών. Τα «Πάθη» του Μελ Γκίμπσον, γυρισμένα στα αραμαϊκά, δίχασαν την κοινή γνώμη το 2005, κυρίως λόγω του ρεαλισμού και της βίας τους. Όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Γκίμπσον να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τον τραπεζικό του λογαριασμό. Το φιλμ στοίχισε 30 εκατομμύρια δολάρια και μόνο στις Η.Π.Α. συγκέντρωσε σχεδόν 400 εκατομμύρια, ενώ στα Όσκαρ ήταν υποψήφιο για τρία βραβεία (μουσικής, φωτογραφίας και μακιγιάζ).
4. Jesus Christ Superstar
Η ταινία του 1973 είναι η μεταφορά της κλασικής πλέον ροκ θεατρικής όπερας και για όποιους δεν την έχουν δει, ασχολείται με τη σχέση ανάμεσα στον Ιούδα και τον Χριστό, λίγο καιρό πριν τη σταύρωσή Του. Αν και η ταινία ξεσήκωσε την εκκλησία, το κοινό την αγάπησε, στις Χρυσές Σφαίρες συγκέντρωσε 6 υποψηφιότητες, ενώ η Ακαδημία της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ μουσικής και τραγουδιού.
5. The Life of Brian
Μπορεί να φανεί λίγο παράδοξο ότι η ταινία των Monty Python βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, αλλά μερικές φορές το νόημα των «πασχαλινών» ταινιών δεν είναι να αναπαραστήσουν με ακρίβεια τη ζωή και το έργο του Ιησού. Και για την ακρίβεια, το μόνο που κάνει αυτή η ταινία είναι να διακωμωδεί όλες τις υπόλοιπες φαινομενικά «σοβαρές» ταινίες του είδους. Οι Monty Python βέβαια είναι μονόδρομος. Ή σου αρέσουν ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου