Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Οι 8 ταινίες που πρέπει να δούμε πριν τα Όσκαρ

Με τη σεζόν των κινηματογραφικών βραβείων να ξεκινάει τον επόμενο μήνα, απαριθμούμε τις ταινίες που μας δίνουν μία καλή αφορμή για να τρέξουμε στις αίθουσες.



The Theory Of Everything - 29 Ιανουαρίου 2015

Η κινηματογραφική βιογραφία του Stephen Hawking (Eddie Redmayne)  μέσα από το πρίσμα της συζυγικής του ζωής και των εντάσεων με τη γυναίκα του, Jane (Felicity Jones). Η ηθοποιία του Redmayne στο δύσκολο ρόλο ενός εκ των σπουδαιότερων επιστημόνων του τελευταίου αιώνα χτυπάει το καμπανάκι στην επιτροπή της Ακαδημίας.   

Birdman - 22 Ιανουαρίου 2015      

Ο Μάικλ Κίτον υποδύεται έναν ξεπεσμένο σταρ που προσπαθεί να ξανα-επανέλθει στο προσκήνιο υποδυόμενος έναν υπερήρωα στα σανίδια του Broadway. Το Birdman άνοιξε την αυλαία στο φετινό φεστιβάλ της Βενετίας, οι διθυραμβικές κριτικές  ωστόσο δεν μεταφράστηκαν σε κάποιο βραβείο. Οι περισσότεροι υπαινίσσονται πως η Ακαδημία θα έχει διαφορετική γνώμη.

Μεγαλώνοντας


Ο σκηνοθέτης του «Πριν τα Μεσάνυχτα» πειραματίζεται με τη νέα τρυφερή δραμεντί «Μεγαλώνοντας», η οποία ακολουθεί τη ζωή ενός αγοριού από την αρχή των σχολικών του χρόνων μέχρι και το κολέγιο. Η ταινία γυρίστηκε σε μόλις 39 ημέρες αλλά σε συνολική διάρκεια 11 χρόνων.

The Imitation Game - 25 Δεκεμβρίου 2014

Η ιστορία ξεδιπλώνεται γύρω από τη ζωή του Βρετανού μαθηματικού Alan Turing (που υποδύεται ο Bendedict Cumberbatch), εκείνου που κατάφερε να σπάσει τους κωδικούς των μηνυμάτων που αντάλλασσαν οι Ναζί στον Β' Παγκόσμιο. Στο Imitation Game βλέπουμε και την Keira Knightley στο ρόλο της φίλης και συναδέλφου του Alan. Η ταινία αναμένεται να μπει δυναμικά στην κούρσα των Όσκαρ.  

Wild - 19 Φεβρουαρίου 2015


Δύσκολο να αψηφήσει η Ακαδημία το ρόλο της Reese Witherspoon σε αυτό της Σέριλ Στρέιντ, της γυναίκας που περπάτησε από τη νότια Καλιφόρνια ως τη βόρεια Γουάσινγκτον με συνοδοιπόρο τη μνήμη της μητέρας της που είχε μόλις πεθάνει. Η μοναξιά και οι σκληρές αντιξοότητες που συναντά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού την υποχρεώνουν να κοιτάξει κατάματα τα ψυχολογικά της τραύματα και να κάνει μια καινούρια αρχή. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο best seller της Στρέιντ (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books)

Ιnto the Woods - 1 Ιανουαρίου 2015

Ο Rob Marshall του «Chicago» και του «Nine» αγαπάει τα μιούζικαλ για αυτό και είπε αμέσως το ναι στην πρόταση της Disney για την κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Τόνι «Into the Woods». Η ιστορία ακολουθεί έναν φούρναρη και τη γυναίκα του που προσπαθούν μέσα στο δάσος να λύσουν τα μάγια μιας εκδικητικής μάγισσας (Meryl Streep). Στο δρόμο τους συναντούν κλασικούς ήρωες των παιδικών παραμυθιών.

Still Alice


Μάλλον το 2015 θα είναι η χρονιά που η Julianne Moore θα κερδίσει δίκαια το χρυσό αγαλματίδιο ύστερα από τέσσερις υποψηφιότητες στα βραβεία της Ακαδημίας, χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Λίζα Τζένοβα. Σε αυτήν η Moore υποδύεται μία καθηγήτρια πανεπιστημίου που προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή όταν διαγιγνώσκεται με τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ. Εδώ, βλέπουμε και την Kristen Stewart σαν κόρη της Moore, να προσπαθεί για ακόμη μία φορά να αποβάλλει το στίγμα του χλωμού κοριτσιού των βρικολάκων.

Selma


To Selma της Αμερικανής Ava DuVernay δίνει φως στους αγώνες του μεγάλου πολιτικού αγωνιστή Martin Luther King, συγκεκριμένα στη πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσε από την πόλη Σέλμα ως το Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα προκειμένου να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των μαύρων. Τον King υποδύεται ο Βρετανός David Oyewol

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου