Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

5 μυρωδιές που βελτιώνουν την παραγωγικότητα

Αν μυρίζει το γραφείο σου ΕΤΣΙ τότε θα έχεις μεγαλύτερη απόδοση στη δουλειά σου. Εύκολο!
Τα περισσότερα γραφεία έχουν μία «νότα» από χαλασμένο καφέ, μία υπόνοια φωτοτυπικού τόνερ και μία «εσάνς» απόγνωσης. Οι μυρωδιές μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τη διάθεση μας οπότε, όπως καταλαβαίνεις, είναι παράδοξο που δεν δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στη μυρωδιά του γραφείου μας.

Στην Ιαπωνία δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να χρησιμοποιούν αρώματα για να αναζωογονήσουν και να χαλαρώσουν τους υπαλλήλους, ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ιαπωνική εταιρεία αρωματοποιΐας έδειξε πως τα ορθογραφικά λάθη μειώνονταν περισσότερο από 50% όταν ο χώρος είχε άρωμα… λεμονιού!
Παράλληλα, υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν branding μέσω αρωμάτων, δηλαδή τις κατάλληλες μυρωδιές για να ενισχύσουν την καταναλωτική εμπειρία. Με άλλα λόγια, πώς θα ξοδέψεις περισσότερα χρήματα.
Οπότε, ποιες μυρωδιές μπορούν να βελτιώσουν τις «υπηρεσίες» σου; Ρίξαμε μία ματιά σε εκείνα τα αρώματα – «κλειδιά» που ακονίζουν το μυαλό και μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα παραγωγικότητας σου.

Η λεβάντα

σε ανακουφίζει από το στρες και μειώνει το άγχος.

Το γιασεμί

σε ηρεμεί από την ένταση και τα νεύρα.

Τα εσπεριδοειδή

έχουν όλα θετικές ιδιότητες. Το γκρέιπ φρουτ πολεμά την πνευματική εξάντληση, το λεμόνι αναζωογονεί τη διάθεση και το πορτοκάλι μειώνει το στρες.

Η μέντα

χαρίζει ανανέωση εξαιτίας της φρεσκάδας της. Eπίσης, λέγεται πως τονώνει το μυαλό και βοηθά στη συγκέντρωση.

Το δεντρολίβανο

βοηθά στην καθαρή σκέψη και βελτιώνει τη μνήμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου