Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

10 πράγματα που «απαγορεύεται» να πεις σε όσους αγχώνονται πολύ!

Έχεις αναρωτηθεί αν έχει περάσει έστω και μία μέρα στη ζωή σου που να μην έχεις αγχωθεί; Το στρες έχει εξελιχθεί σε καθημερινό σου φίλο και νομίζεις ότι ανεβαίνεις ένα γολγοθά κάθε φορά που έχεις να αναλάβεις έστω και την παραμικρή υποχρέωση. Κάνει την εμφάνισή του σε κάθε εργασία για την σχολή, σε κάθε εξεταστική, σε κάθε δουλειά και σε κάθε πρόβλημα. Ακόμη και το πιο απλό...

Υπάρχουν όμως ορισμένοι άνθρωποι, που το άγχος τους ξεπερνάει τα όρια του επιτρεπτού. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να ψελλίσεις ποτέ των ποτών τις παρακάτω φράσεις και λέξεις, γιατί θα καταφέρεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ίσως περίμενες. Κι αυτό δεν το θέλεις...


1. «Χαλάρωσε». Αυτή η λέξη συνήθως δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα κι ορισμένες φορές μπορεί να κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα απ' ότι ήταν εξ' αρχής.

giphy.gif

2. «Όλα είναι στο μυαλό σου». Αν δεν ήταν στο μυαλό, μπορεί να μην αποτελούσε πρόβλημα κι αντίστοιχα άγχος. Άρα;

3. «Πάρε μια βαθιά ανάσα». Κι ανάσα να πάρει και μέχρι το 10 να μετρήσει δε θα αλλάξει τίποτα απολύτως. Άσε που το έχει κάνει πριν του το προτείνεις εσύ.

tumblr_ng3ykenDW11rmpt0vo1_500.gif

4. «Μήπως είσαι υπερβολικός/ή;» Σε αυτή την περίπτωση εκτός από άγχος, θα αποκτήσει και νεύρα. Είσαι σίγουρος πως θέλεις κάτι τέτοιο;

5. «Όλα θα πάνε καλά». Εντάξει καλό είναι να το λες, ειδικά αν το πιστεύεις, αλλά όταν τα πράγματα είναι προφανή για το αντίθετο αποτέλεσμα τότε καλύτερα να μην το επιχειρήσεις. Είναι βέβαιο πως ξέρει πολύ καλά ότι δεν το πιστεύεις ούτε εσύ.

giphy (1).gif

6. «Υπάρχουν και χειρότερα». Το εκάστοτε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο καθένας είναι ...το χειρότερο!

7. «Το στρες δεν κάνει καλό στην υγεία σου». Ούτε το κάπνισμα, ούτε το αλκοόλ, ούτε και η κακή διατροφή. Εδώ λοιπόν, δεν περιορίζεται σε αυτά θα περιορίσει το στρες που δεν μπορεί να το διαχειριστεί κιόλας;

8. «Δεν το χειρίζεσαι σωστά». Αν έχεις κάποιο καλύτερο τρόπο μπορείς να τον προτείνεις, αλλά να θυμάσαι ότι απ’τη μεριά του παρατηρητή όλα φαίνονται πολύ πιο εύκολα.

9. «Χρειάζεσαι διακοπές». Όλοι ανεξαιρέτως χρειάζονται διακοπές. Κι αν ήταν στο χέρι του/της θα ήταν ήδη σε ένα καράβι για κάποιο όμορφο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου.

9c67d1a0-920a-0132-4429-0ebc4eccb42f.gif

10. «Δε φαίνεται ότι έχεις να κάνεις τόσα πολλά πια». Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά ο κάθε άνθρωπος αγχώνεται διαφορετικά και για διαφορετικούς λόγους.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου