Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

10 τεράστια λάθη που κάνουν οι γυναίκες σε μία σχέση

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού: ήρθε ο καιρός που πρέπει να σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας και να βρούμε τις ισορροπίες με τον σύντροφο μας.

Ο Dave Elliot είναι σύμβουλος σχέσεων και καθημερινά βοηθά ζευγάρια και ανθρώπους να βρουν αυτό που ψάχνουν στην προσωπική τους ζωή. Σε ένα άρθρο του υπογραμμίζει τα δέκα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι γυναίκες στις ερωτικές μας σχέσεις και συμβουλεύει για να τα διορθώσουμε.

1.  Αναγνωρίστε την αξία σας

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που κυνηγούν τα «κακά αγόρια», αυτά τα οποία συμπεριφέρονται άσχημα και λογαριασμό δεν δίνουν, πρέπει να αναθεωρήσετε για τις επιλογές σας. Μια σχέση με έναν τέτοιο άνδρα δημιουργεί μοναχικότητα και αυτολύπηση. Η αλήθεια είναι ότι ζείτε με δύο φόβους, ο ένας είναι ότι δεν είστε αρκετά καλές και ο δεύτερος ότι δεν μπορείτε να αγαπηθείτε. Αυτοί οι φόβοι θα διαιωνίζονται, εκτός κι αν πάρετε την απόφαση για δραστικές αλλαγές. Αν αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα κατάματα και δείτε ότι κάτι τέτοιο δεν σας αξίζει, τότε μόνο θα καταφέρετε να απελευθερωθείτε από μια νοσηρή σχέση.

2. Αποβάλετε την αντρική σας πλευρά

Υπάρχουν γυναίκες που είναι πολύ δυναμικές και το αποδεικνύουν καθημερινά στην επαγγελματική τους και κοινωνική τους ζωή. Αυτός ο δυναμισμός πολλές φορές λειτουργεί πολύ αρνητικά  στο να προσεγγίσουν έναν άντρα. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο η γενικότερη επιτυχία τους σε άλλους τομείς, τις καθιστά ανίκανες να βιώσουν μια αντίστοιχη επιτυχία στην προσωπική τους ζωή. Αυτές οι γυναίκες πρέπει να αγκαλιάσουν την θηλυκή τους πλευρά και να αφήσουν έναν άντρα να πάρει αντί γι΄ αυτές τα ηνία στους τομείς που τον αφορούν στη σχέση. Κοινώς, καθένας στον ρόλο του.

3. Προσπαθήστε να καταλάβετε τους άντρες

Οι γυναίκες γενικά έχουμε την τάση να λέμε πως οι άντρες δεν μας καταλαβαίνουν, αλλά κι εμείς δεν πάμε πίσω. Οι γυναίκες που έχουν προσπαθήσει να καταλάβουν πως δουλεύει ένα αντρικό μυαλό, είναι συνήθως κι αυτές που φίλησαν τον βάτραχο και τον μεταμόρφωσαν σε πρίγκιπα. Το γεγονός είναι πως είμαστε πολύ πιο σύνθετες από εκείνους, ενώ οι άντρες αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με μια απλότητα που συχνά μας μοιάζει με αφέλεια. Αν ξέρετε πώς να εμπνεύσετε τον σύντροφο σας, αυτός θα προσπαθήσει να σας εξυπηρετήσει: είναι προγραμματισμένος για να το κάνει. Μάθετε να καταλαβαίνετε τον άνθρωπο σας και ενίοτε να δικαιολογείτε τις μεταξύ σας διαφορές, αυτό θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε το άτομο που βρίσκεται δίπλα σας.

4. Μην προσπαθείτε να τον αλλάξετε

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν άντρα από το να ζει με μια γυναίκα που της φταίνε όλα σε εκείνον και προσπαθεί να τον φέρει στα μέτρα της. Οι άντρες δέχονται την κριτική όταν αυτή είναι τεκμηριωμένη και γίνεται για λόγο που και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ως σοβαρό. Πολλές φορές νιώθουν προσβεβλημένοι και ψυχικά ευνουχισμένοι. Οι άντρες θέλουν να αισθάνονται εκτιμώμενοι και περήφανοι. Άλλωστε πως θα φαινόταν σε εσάς να έχετε απέναντι σας έναν άνθρωπο που προσπαθεί διαρκώς να βρει τα μελανά σας σημεία;

5. Αρχίστε να εκτιμάτε όντως αυτά που κάνει για εσάς

Συζητάτε με τις φίλες σας και μπορεί να μιλάτε για όλα τα καλά που έχει κάνει για εσάς ο σύντροφος σας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν συνειδητοποιείτε σε ποια πράγματα ακριβώς αναφέρεστε ή τι είναι αυτό που σας έχει ευχαριστήσει. Κοινώς, δεν έχετε αντιληφθεί πόσο σημαντικά είναι αυτά που έχει κάνει ο καλός σας για εσάς. Αφήστε για λίγο τον εγωκεντρισμό σας κατά μέρους και εστιάστε με ρεαλισμό και ουσία σε όλα αυτά στα οποία συμβάλλει ο άνθρωπος με τον οποίο είστε μαζί.

6. Δεν μοιράζεστε μαζί του τα έμφυτα χαρίσματα σας

Οι γυναίκες πολλές φορές ξεχνούν βασικά στοιχεία της θηλυκότητας τους που τους έχουν δοθεί από την φύση, όπως η επιθυμία να προστατέψει και να φροντίσει. Αν δεν ανταποδώσετε τις καλές πράξεις του συντρόφου σας παρέχοντας πίσω συμπεριφορές που εμπεριέχουν τα γυναικεία αυτά γνωρίσματα, είναι πολύ πιθανό εκείνος να απογοητευθεί και να σας το εκδηλώσει ποικιλοτρόπως. Είναι αναγκαίο στη σχέση σας να δίνετε και να μοιράζεστε και αυτό θα εκτιμηθεί.

7. Δημιουργείτε δράματα αντί για αναμνήσεις

Όπως είπαμε και νωρίτερα, οι άντρες είναι απλοϊκά όντα. Τους αρέσει να επιδεικνύουν την αξία τους επιλύνοντας προβλήματα και κάνοντας τα πράγματα να μοιάζουν εύκολα. Συνηθίζουν να είναι χαλαροί και ανέμελοι όταν δεν εργάζονται πάνω σε κάτι και σιχαίνονται να σπαταλούν χρόνο για κάτι που βλέπουν πως δεν έχει προοπτική. Γι' αυτό και η ενέργεια τους αδειάζει όταν έρχονται αντιμέτωποι με τα δράματα που δημιουργούμε εμείς. Αν θέλετε να του τραβήξετε την προσοχή, κάντε κάτι καλό για εκείνον, δημιουργείστε μια όμορφη ανάμνηση, κάτι που θα αναπολεί και θα θέλει να ζήσει ξανά. Αν επιδιώκετε να δημιουργείτε διαρκώς σκηνές θλίψης, εκρήξεων και μιζέριας, το πιο πιθανό είναι να τον κουράσετε και να τον διώξετε.

8. Μην γκρεμίζετε την εμπιστοσύνη του

Αν ένας άντρας μπει στη διαδικασία να πιστέψει πως είστε η γυναίκα της ζωής του, ένα είναι σίγουρο: θα θελήσει να νιώσει ασφαλής μέσα στη σχέση σας και να σας εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Οι δεσμεύσεις που κάνουν οι άντρες είναι βαθιές. Ένας καλός άντρας έχει υψηλά στάνταρ και για να τον κρατήσετε θα πρέπει να είστε ειλικρινής και συμβαδίζετε με τις αλήθειες του.

9. Μην βιαστείτε να τον «τυλίξετε»

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν αρκετές γυναίκες: γνωρίζουν έναν άντρα και συναρπάζονται, προσπερνούν όλα τα βασικά βήματα της εξέλιξης μιας σχέσης και περνούν κατευθείαν στο ψητό, θεωρώντας πως σε μια βδομάδα θα τον έχουν παντρευτεί. Αυτή είναι μια διαδικασία που τρομάζει τους άντρες, οι οποίοι δεν θέλουν να δουν μια κατάσταση στο fast-forward, αλλά να ζήσουν, να τεστάρουν, να διακρίνουν και στο τέλος να επιλέξουν, γιατί η επιλογή για εκείνους είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που απαιτεί να έχουν όλη την ελευθερία της σκέψης τους. Το να πέφτετε με τα μούτρα σε κάποιον είναι κάτι που δεν θα σας φέρει το αποτέλεσμα που θέλετε κι επιπλέον δεν σας κολακεύει.

10. Προσπαθήστε να τον εμπνεύσετε και να δει ένα μέλλον μαζί σας

Ακούστε τα "θέλω" του και τις ανάγκες του, δοκιμάστε να αφουγκραστείτε τις προτιμήσεις του και φροντίστε να μάθετε όλα όσα του αρέσουν και ποιες είναι οι προτεραιότητες του. Μην αφήνετε αυτά που είναι για το μέλλον να γίνουν από το μηδέν, όταν έρθει η ώρα τους. Δημιουργείστε ένα κλίμα που να δίνει προοπτικές. Όλοι οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να βρουν έναν συνοδοιπόρο στη ζωή τους, ένα άτομο που όχι μόνο να μπορεί να ακολουθήσει, αλλά να μπορεί να προσθέσει επιπλέον όμορφες εμπειρίες, οράματα και στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου